"We groeien weer dankzij kostenbeheersing en rendementsverbetering"

Sjaak Janmaat

Installatiebedrijf Blankestijn uit Woerden is in een groot deel van midden Nederland actief als totaalinstallateur op het gebied van nieuwbouw, renovatie, transformatie en onderhoud. “Midden in de bouwcrisis hadden we het zwaar. We kregen de kosten niet onder controle, nieuwe orders bleven uit, ook kregen we te maken met bedrijfsopvolging.”

Hoe pak je zoiets aan? VANTHUL heeft samen met ons een plan van aanpak gemaakt. Zo kregen we inzicht in hoe we kosten konden besparen en ons rendement konden verbeteren. Ook de bedrijfsoverdracht hebben ze prima geregeld; je merkt dat ze thuis zijn in onze branche en dat geeft vertrouwen,”aldus Sjaak Janmaat, die samen met compagnon Erik van der Quast het directieteam van Blankestijn vormt. Enkele keren per jaar zitten zij met het team van VANTHUL bijeen om te kijken of het bedrijf nog goed op koers ligt. Het rendement is verbeterd, het bedrijf groeit weer en heeft de opgaande lijn weer te pakken, onder meer door verbreding van de bedrijfsactiviteiten.

De komende jaren staan de sector grote veranderingen te wachten. “De toenemen de focus op duurzaamheid vraagt om nieuwe toepassingen en innovaties. Dat zal ook investeringen vergen en dus de noodzaak om de vinger goed aan de pols te houden. Met VANTHUL gaan wij de toekomst vol vertrouwen tegemoet!

Mogen wij het jou laten weten wanneer er een nieuw artikel op onze website staat?
JA

Share: