We maken gebruik van cookies

Accepteer

“De overname was in no-time beklonken”

Edwin de Zwart

Toen vader Martien en oom Hans de Zwart de van ouds bekende slijterij in Wilnis wilden stoppen, voelde zoon Edwin zich nog te jong om het bedrijf en de volle verantwoordelijkheid over te nemen. Maar een paar jaar later zette hij wel de stap en ging hij samen met zijn vrouw Raquel voortvarend aan de slag.

Er kwam een speciale delicatessen-afdeling geopend, waar klanten bonbons, chocolade en andere verfijnde versnaperingen kunnen vinden.

Inmiddels is De Zwart Dranken en Delicatessen alweer vijf jaar terug in de familie en namen Edwin en Raquel ook slijterij Vreeland in Vinkeveen op in het familiebedrijf.

“Wij hebben ons bij deze overname laten bijstaan door Van ’t Hul. Sinds Raquel en ik ons bedrijf startten waren zij al ons accountantskantoor. Wij doen alles digitaal en maken gebruik van hun ‘scan en herken’ dienst. Een bedrijf als het onze heeft veel verschillende leveranciers en dus ook veel inkoopfacturen. Het enige dat we doen is deze inscannen en bij Van ’t Hul vindt de verwerking plaats. Dat werkt uitstekend. Zij voeren ook de salarisadministratie voor drie fulltime medewerkers plus een aantal part-timers,” laat Edwin de Zwart weten. “Logisch dat we hen ook inschakelden toen slijterij Vreeland ons benaderde of we hen wilden overnemen. In januari zijn we om de tafel gaan zitten en per 1 april was de overname rond, tot volle tevredenheid van alle betrokkenen.”

Share: