GRIP is de jaarrekeningspecialist voor ICT- en installatiebedrijven

 

Van ’t Hul is gespecialiseerd in de advisering en begeleiding van ICT- en installatiebedrijven. Dat geeft ons een voorsprong bij het inrichten van de administratie en het opstellen van de jaarcijfers van jouw onderneming. Jaarcijfers zijn niet alleen nodig voor banken, financiers en voor de fiscale aangifte, maar vooral voor jezelf.

De jaarrekening van jouw bedrijf geeft niet alleen inzicht in de financiële stand van zaken van je bedrijf, maar bevat ook de sturingsinformatie voor de koersbepaling voor jouw bedrijf. Hoeveel investeringsruimte is er voor innovatie en verandering? Past je huidige verdienmodel nog bij de marktomstandigheden en je ambities. Je jaarrekening levert de basis voor het opstellen van jouw ondernemingsbegroting voor de toekomst. Gecombineerd met tussentijdse cijfers per maand of kwartaal monitoren we de realisatie van je plannen. Je jaarrekening geeft je daarnaast inzicht in de opbouw van je resultaat en de vermogenspositie van je bedrijf, om op tijd bij te stellen en te optimaliseren.

Ben je geïnteresseerd in GRIP voor de jaarrekening van jouw bedrijf? Deel hieronder je contactgegevens en we sturen je snel ons GRIP whitepaper.
Bedankt voor het invullen, het GRIP whitepaper vind je straks in je e-mail. Vriendelijke groet, Gerd van 't Hul'
GRIP op je jaarrekening
toggle

Een jaarrekening geeft je financieel en bedrijfseconomisch overzicht van het afgelopen boekjaar. Iedere onderneming maakt zo’n jaarrekening, omdat je die elk jaar naar de KvK moet sturen. Die verdwijnt daarna onder in de la, omdat je er als ondernemer verder weinig mee kunt. Zonde, want het is een machtig ondernemersgereedschap als de toelichting en uitwerking van de jaarrekening specifiek op jouw branche is gericht. En dat is precies wat wij doen.

 • Tussentijdse en interne rapportages
 • Benchmark met de branche
 • Fiscale- en bedrijfseconomische jaarrekening
 • Door de fiscus verplicht en noodzakelijk voor financiële partners

Bescherming van je zakelijke en financiële belangen

GRIP op je administratie
toggle

Je administratie levert het fundament voor je onderneming. Het is de basis voor je jaarrekening en zorgt ervoor dat je een actueel inzicht en overzicht hebt hoe het met je installatiebedrijf gaat. We zien in de praktijk dat veel ICT- en installatiebedrijven moeite hebben om de administratie up-to-date te houden en te zorgen dat op tijd de juiste informatie geleverd wordt om ondernemingsbeslissingen goed te ondersteunen. Wij weten door onze ervaring met grote en kleine bedrijven wat de ideale administratieve inrichting is om de waarde uit je administratie te halen die erin zit. Wij verzorgen de administratie van veel collega ondernemers die ervoor kiezen om alles onder controle te hebben.

 • Kasstroom verbeterplannen om de doorlooptijd van de kasstroomconversie te verkorten
 • Minder werkkapitaal nodig, hogere rentabiliteit en solvabiliteit
 • Financieringsconstructies verbeteren en voordeliger maken
 • Effectieve prognoses en ‘rolling forecasts’ om onverwachte ontwikkelingen bij te sturen
 • Resultaten per maand en per kwartaal – altijd op tijd
GRIP op de fiscus
toggle

Bij de tussentijdse rapportages controleren we minstens twee keer per jaar of het gewenste belastingvoordeel gerealiseerd of verbeterd kan worden. Daarvoor controleren we naast de financiën ook de structuur van de organisatie. Onze fiscale specialisten zitten boven op de fiscale voorschriften en schakelen snel door als er aanpassingen nodig zijn. Zo zorgen we ervoor dat de fiscale verplichtingen voor jouw onderneming goed gemanaged worden om de belastingdruk op je onderneming te verlagen.

 • Bob van ’t Hul – fiscalist en partner
 • Fiscale second opinion
Overstappen van accountant
toggle

Natuurlijk moet uw administratie correct worden overgezet van de ene accountant naar de andere accountant. Wij bespreken vooraf samen hoe wij de overstap organiseren en maken daarna concrete afspraken met jouw huidige accountant. Eventuele overstapkosten zijn voor rekening van VANTHUL Accountants en Belastingadviseurs.