We maken gebruik van cookies

Accepteer

Btw vrijgestelde zorg

Binnen de zorgsector is er grote onduidelijkheid ontstaan over de btw vrijstelling voor arbeid. Dit komt omdat er een vermoedelijk ongelijke positie is tussen commerciële zorgondernemingen en zorgaanbieders. Het is volstrekt logisch dat er warring is ontstaan over deze btw positie. Deze btw verlaging is gedaan om de kosten van de medische verzorging te verlagen en de verzorging beter toegankelijk te maken.

Op dit moment is het wachten op antwoorden van de staatssecretaris. De verwachting is dat hij conform de nationale jurisprudentie zal reageren. In februari heeft het “Hof Amsterdam” de uitspraak gedaan dat er sprake was van “Fiscale ongelijkheid”. Deze zaak ging tussen een maatschap en uitzendbureau. Volgens het Hof treede de maatschap rechtstreeks in concurrentie met het uitzendbureau, die over hun diensten btw moeten betalen. Volgens het Hof is de maatschap ook btw verschuldigd.

Heeft u vragen over dit onderwerp of andere zaken? Stuur dan een email naar gerard@vanthul.nl of bel naar 0297 -23 17 17. U mag natuurlijk ook langs komen op een onze kantoren in Woerden of Wilnis.

Share: