We maken gebruik van cookies

Accepteer

Corona update week 15

Iedere dag is er nieuws over de ontwikkelingen voor ondernemers betreft het corona virus. Hieronder een aantal korte nieuwsberichten van deze week:

Update 7 april

Wij hebben inmiddels van de Belastingdienst begrepen dat ze zelf pro-actief zijn geweest. Ze hebben van ondernemers waarvan er geen rekeningnummer bekend was voor de teruggaaf loonheffing, gecheckt vanuit welk rekeningnummer de loonbelasting betaald wordt. Dat is dus goed nieuws, zodat de uitbetaling niet wacht op een rekeningnummer!

Update 6 april

Wij constateren dat bij de aanvraag voor de NOW een bankrekeningnummer gevraagd wordt waar de vergoeding naar overgemaakt moet worden. Dat moet gelijk zijn aan het IBAN nummer dat bij de Belastingdienst bekend is als rekeningnummer waar teruggaaf voor loonheffing naar overgemaakt moet worden. Onze ervaring is dat veel klanten nog nooit of weinig een teruggaaf loonheffing krijgen. Immers, het meeste wordt in het volgende tijdvak verrekend.

Let er dus goed op dat dit ingevuld is. Dit doe je via het portaal van de Belastingdienst. Voor eenmanszaken kan je dit via die DigID doen. Voor BV’s, maatschappen, VOF’s zal dit moeten via eHerkenning of via het oude portaal van de Belastingdienst. Je kan daar nog steeds telefonisch inloggegevens voor opvragen. Die heb je dan met 10 dagen in huis.

Update 6 april

Vandaag vanaf 9 uur kun je de vergoeding uit de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid aanvragen. Lees ons artikel nog even voor de regeling in het kort: https://vanthul.nl/bedrijfsvoering/corona-update-noodmaatregel-overbruggen-voor-werkbehoud-now/
Gebruik onze rekentool als hulpmiddel.

Share: