We maken gebruik van cookies

Accepteer

Nieuw beleidsbesluit inzake loonheffingen

Vorige week heeft staatssecretaris van Financiën een nieuw beleidsbesluit gepubliceerd over de loonheffingen. Het besluit gaat over de vraag of er sprake is van ‘belast loon uit dienstbetrekking of van een vrije vergoeding’. Deze actualisering is het gevolg van een herbeoordeling van vergoedingen op basis van het Reisbesluit binnenland en het Reisbesluit buitenland.

In het Reisbesluit binnenland en het Reisbesluit buitenland worden de vergoedingen van rijksambtenaren op dienstreis geregeld. Een werkgever kan de vergoedingsregels van de reisbesluiten integraal toepassen voor kostenvergoeding aan zijn werknemers mits deze werknemers vanuit kostenoogpunt bezien in gelijke omstandigheden verkeren als ambtenaren op dienstreis.

De vergoedingen hebben dan dezelfde fiscale gevolgen. Vanaf 1 juli 2014 zijn bepaalde vergoedingen slechts gedeeltelijk vrijgesteld. Het betreft de volgende posten:
– Kleine uitgaven overdag: vrijgesteld € 4,00;
– Kleine uitgaven ’s avonds: vrijgesteld € 8,05;
– Een lunch: vrijgesteld € 8,30;
– Een avondmaaltijd: vrijgesteld € 20,81;
– Logies: vrijgesteld € 84,86;
– Een ontbijt: vrijgesteld € 10,77.

Gaat de werkgever meer vergoeden, dan valt dit onder loon. Heeft u nu specifiek vragen? Bel gerust naar ons kantoor in Wilnis of in Woerden, tel: 0297- 23 17 17. U kunt vragen naar Gerd van’t Hul.

Share: