We maken gebruik van cookies

Accepteer

Premiekortingen worden tegemoetkomingen

Veel werkgevers maken op dit moment gebruik van de premiekorting oudere werknemers en de premiekorting voor arbeidsgehandicapten. Hierdoor heeft u op dit moment recht op een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 7.000 per werknemer per jaar voor een periode van 3 jaar.

Deze kortingen worden door u op dit moment maandelijks verrekend met het bedrag dat u aan loonbelasting moet afdragen aan de Belastingdienst.

.

Vervanging regeling premiekorting

Vanaf 1 januari 2018 gaat deze regeling veranderen. Het wordt omgezet in een tegemoetkoming die bekend staat als het `Loonkostenvoordeel´. Deze tegemoetkoming wordt nu, in tegenstelling tot de oude regelingen, jaarlijks achteraf uitgekeerd. Voor meer informatie over deze regeling, neem contact met Bob van ´t Hul op.

Voor uw werknemers waarvoor u op dit moment premiekorting ontvangt wordt deze korting, door overgangsrecht, automatisch omgezet in het Loonkostenvoordeel. Om dit overgangsrecht te kunnen toepassen moet uiterlijk in de laatste aangifte loonbelasting van dit jaar aangegeven zijn dat deze werknemer recht heeft op één van de genoemde premiekortingen.

Inventariseer vóór 31 december 2017

Het is dus van belang om te inventariseren of u niet onterecht deze subsidie voor één van uw werknemers niet ontvangen heeft. Wij adviseren dit dan zo snel mogelijk alsnog toe te passen zodat u in aanmerking komt voor het overgangsrecht.

Aan de hand van parameters uit uw salaris of HR software kunnen wij deze inventarisatie ook voor u uit handen nemen. Neem contact op met Bob van ´t Hul voor de mogelijkheden.

Share: