Meer tijd voor installateurs door efficiënter werken

In ons webinar Meer tijd door efficiënter werken op donderdag 1 juni vanaf 9.30 uur bespreken we onder meer Standaardisatie van werk om de meest efficiënte aanpak te vinden. Daarmee kun je de variaties in je processen beperken en overall de kwaliteit te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om standaardisatie in de werkzaamheden toe te passen. Hieronder bespreken we er een aantal kort. Als je daar meer over wilt weten, maak dan vrijblijvend een online afspraak, dan bespreken we hoe standaardisatie voor jouw installatiebedrijf tijdwinst gaat opleveren.

Installatieprocedures

Ontwikkel gestandaardiseerde installatieprocedures voor verschillende soorten elektro-installaties. Denk aan een vast stappenplan voor bedrading, aansluiting van verschillende elektrische componenten en apparaten, een routine voor de installatie van schakelpanelen. Werkzaamheden die het meest voorkomen, leveren door standaardisatie de meeste tijdwinst op.

Materiaal & voorraden

Goed georganiseerd voorraadbeheer bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie. Hanteer een standaardproces voor het beheer van onderdelen, materialen en hulpmiddelen. Start met vast proces voor het bijhouden van de voorraden, het regelen van bestellingen en leveringen en de opslag daarvan. Dat optimaliseert het verbruik en minimaliseert verspilling.

Kwaliteitscontrole

Met standaardrichtlijnen voor kwaliteitscontrole zorg je ervoor te zorgen dat al het werk voldoet aan de vereiste normen en specificaties. Denk daarbij aan acceptatiecriteria, inspecties en tests en het vastleggen van de resultaten. Gestandaardiseerde kwaliteitscontrole verbetert de efficiëntie door kwaliteitsproblemen en de faalkosten die daarbij horen in kaart te brengen en in de toekomst te voorkomen.

Veiligheid

Veiligheidsprocedures gaan o.a. over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, het naleven van veiligheidsrichtlijnen en standaardprocedures voor gevaarlijke situaties. Daarmee minimaliseer je het risico op ongevallen en voorkom je uitval van medewerkers.

Documentatie

Maak een standaardproces voor het bijhouden van installatietekeningen, uitgevoerde werkzaamheden en wijzigingen of afwijkingen. Zo kun je gemakkelijk en snel informatie terugvinden en hergebruiken in nieuwe projecten én het is veel makkelijker om die met je team te delen.

Meer weten over tijdwinst door efficiënter werken voor installateurs? Kijk op onze POWER-webinar pagina’s om (de video van) ons webinar te volgen of download een van onze werkboeken.

 

 

Share: