We maken gebruik van cookies

Accepteer

Wagemark Certificaat

De afgelopen jaren wordt steeds vaker gesproken over een evenwichige beloning. Op dit moment is er een certificaat de Nederlandse markt aan het veroveren. Het betreft het zogenaamde Wagemark-certificaat. Dit certificaat geeft aan of er in een onderneming sprake is van een evenwichtig beloningssysteem. Een bedrijf kan in aanmerking komen voor dit certificaat als de topsalarissen maximaal acht keer zo hoog als het gemiddelde salaris op de werkvloer.

Om deze Wagemark-certificering te realiseren is het belangrijk de ratio tussen de topbeloning en de beloning op de werkvloer te bepalen. Volgens Wagemark spelen accountants hierbij een sleutelrol. Zij bereken de beloningsratio en ondertekenen het Wagemark-certificaat. De onafhankelijke positie van de accountant staat voor een betrouwbare verklaring. Het bijkomende voordeel is dat beloningen niet openbaar gemaakt hoeven te worden door het bedrijf.

Wat is de meerwaarde van een Wagemark-certificering voor u? Een evenwichtige beloningsstructuur maakt bedrijven succesvoller, vooral bedrijven op nieuwe en innovatie markten. Er zijn diverse Nederlandse bedrijven die bezig zijn met om het Wagemark-certificaat te behalen.

Wilt u meer weten over deze mogelijke certificering? Neem dan contact op met Gerd van ’t Hul. Telefonisch te bereiken op  0297- 23 17 17. Natuurlijk kunt u ook langs komen op één van onze vestigingen in Wilnis of in Woerden.

Share: