Over ons

Ons advies en accountantskantoor is opgericht in 1982 door de grondlegger, Gerard van ’t Hul. Nadat hij een paar jaar had gewerkt in de financiële sector, trok het ondernemerschap hem. In de jaren daarna ontwikkelde de onderneming zich van een eenmansbedrijf tot de onderneming die het nu is.

De beginperiode

In 1982 las de vrouw van Gerard, Eveline, op vakantie in een vakblaadje toevallig een advertentie van ene meneer Zwier die een overnamekandidaat zocht voor zijn accountantskantoor. De heer Zwier was al op leeftijd en had in zijn ondernemersbestaan een solide accountantskantoor opgebouwd. Gerard was op dat moment werkzaam bij een hele grote medicijn fabrikant en had gemerkt dat dit niets voor hem was. Samen met zijn vrouw besloot Gerard om in het diepe te springen en de onderneming over te nemen in twee delen. Eerst de ene helft van de onderneming en toen de andere helft. De heer Zwier wilde nog actief blijven en Gerard kwam het goed uit omdat hij het met een eenjarige zoon te spannend vond om de overname ineens te doen.

De onderneming had nooit werknemers in dienst gehad, de heer Zwier was gewend om alles zelf te doen. Gerard had geleerd dat het leuker is om samen met collega’s iets moois neer te zetten en kort na de overname nam hij zijn eerste administratieve assistent aan.

Gewend aan de analyses die grote bedrijven doen van hun processen, richtte hij zijn aandacht op zijn klanten. Gerard raakte gefascineerd door de vraag waarom de ene onderneming het soms zoveel beter deed dan de andere onderneming.

In deze jaren werden er heel veel verschillende typen bedrijven geholpen door Gerard en zijn team.

De jaren daarna

In de jaren daarna groeide de onderneming gestaag. Het kantoor aan huis groeide, er werd een extra ruimte gebouwd aan de woning om de mensen te huisvesten. Omdat het gebouw niet groter kon worden op de toenmalige locatie, besloten Gerard en Eveline dat het tijd werd om te verhuizen. Een steenworp verderop kwam een woning te koop met een achterliggende boomgaard. Vroeger stond op de plek van de boomgaard een huis en hierdoor was het mogelijk om een vergrote versie van een kantoor aan huis neer te zetten. Dit is de huidige locatie, Herenweg 104A in Wilnis.

Op deze plek kon het bedrijf zich verder ontwikkelen. Eerst werd de bovenverdieping nog verhuurd, maar na enkele jaren was deze ruimte ook nodig om de eigen mensen te huisvesten.

Overnames, groei en teleurstelling

Vol zelfvertrouwen door de groei en het succes kwam Gerard via een bemiddelaar in contact met een collega accountant. Deze collega was op zoek naar een kantoor om over te nemen en vroeg of Gerard dat niet samen wilde doen.

Dit was een grote kans voor het kantoor om in omvang te verdubbelen. Besloten werd om overnames te doen in Amstelveen en later in Haarlem. Helaas werd de samenwerking niet het succes dat Gerard ervan verwacht had. Na enkele jaren werd de samenwerking beëindigd en moest Gerard de kosten hiervan zelf dragen.

Een illusie, maar ook flink wat geld, armer zat er niets anders op dan zich weer te concentreren op het kantoor in Wilnis. Gelukkig waren er heel veel trouwe klanten die het vertrouwen hielden in Gerard.

Familiebedrijf

In de jaren na deze teleurstelling weet Gerard het bedrijf weer opnieuw uit te vinden. De onderneming groeit weer en Gerd en Bob werken eerst part-time in de onderneming en later – na het afronden van hun opleidingen – full-time. Het werk verschuift steeds meer naar het adviseren van ondernemers over hun bedrijfsvoering. De observatie die Gerard eerder in zijn carrière had, namelijk dat soms eenzelfde bedrijf, met dezelfde omvang, in dezelfde branche en soms ook in dezelfde geografische regio heel verschillende resultaten kan hebben, wordt steeds belangrijker voor het bedrijf. Gerd en Bob worden ook deelgenoot van deze observatie en samen beginnen ze met het documenteren van de verschillen.

Met behulp van deze kennis worden veel verschillende typen bedrijven geholpen.

Introductie van installatie- en ICT-bedrijven

Door toeval zijn een aantal installatie- en ICT-bedrijven klant van het kantoor. Doordat Gerard, Gerd en Bob, zo bezig waren met het vergelijken van bedrijven, was de keuze snel gemaakt om eens die sectoren specifiek te onderzoeken. Ondertussen ontmoet Gerard een collega op een cursus die ook veel kennis heeft van installatiebedrijven. Samen ontwikkelen ze de kennis over de branches verder.

Niche ontwikkeling

Waar werktuigbouwkundige installatiebedrijven veel verschillende activiteiten hebben, namelijk het verlenen van service tot en met het installeren van nieuwe installaties in woningen en gebouwen, zijn elektrotechnische installatie- en ICT-bedrijven veel meer bezig met projecten. Gerard, Gerd en Bob besluiten dat het beter is om zich verder op deze branches te richten en hiervoor specifieke kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Samen met ons team zetten we ons dagelijks in om ondernemers te helpen er alles uit te halen wat er in zit.