We maken gebruik van cookies

Accepteer

Levert het gebruik van prefab installaties winst op?

De bouw staat in Nederland voor een grote uitdaging. Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen. Men heeft het over 70.000 pr jaar. Veel hangt af van het vinden van bouwlocaties en de snelheid waarmee de overheid vergunningen afgeeft. Maar als dan bouw wordt toegestaan komt de uitdaging van het vinden van mensen die het kunnen uitvoeren.

Ook voor het installatiebedrijf is en blijft het lastig om aan de juiste technisch geschoolde medewerkers te komen. De Corona crisis maakte wel duidelijk dat we in ons land afhankelijk zijn van arbeidskrachten uit het buitenland. Het tekort aan geschikte medewerkers dwingt ons te kijken naar slimmere oplossingen.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden om prefab woningen te bouwen nemen toe, maar ook als installateur kan het je helpen prefab producten te gebruiken. Prefab ophangsystemen kunnen je helpen makkelijker te werken en als je makkelijker werkt heb je minder tijd nodig en als je minder tijd nodig hebt verdien je meer. Er zijn meerdere prefab oplossingen. En veel van deze toepassingen zie je al op de werkvloer. De meest eenvoudige is een standaard component. De meest ingewikkelde is als complete installaties buisophanging inclusief buizen.

Kosten materiaal vs kosten uren

Prefab producten worden weersonafhankelijk vervaardigd en kunnen worden gemaakt door lager geschoolde medewerkers.Prefab opvangsystemen verhogen de kosten van je materiaal, maar ze helpen je wel minder uren te maken. Het is dan wel slim als je ook de (veel) lagere tijdsbesteding van je monteurs erbij betrekt. Vaak zie je dat installatiebedrijven vaste aanneemsommen voor een project afgesproken. Betaling meestal in termijnen op basis van de voortgang van het werk. De installateur bepaalt binnen zekere grenzen echter wel hoe het werk wordt uitgevoerd.

Hoe maak je winst?

Aangezien de loonkosten nog altijd een belangrijk deel van je kosten omvat kan het je helpen een hogere winst te behalen op het project.

Stel je hebt een project aangenomen voor € 100.000. In je calculatie heb je € 40.000 materiaalkosten begroot en stel 2000 manuren van € 45. Per uur. Door een deel van de materialen  prefab te kopen ben je €50.000 kwijt aam inkoop materialen. Als er niets gebeurt net je manuren dan maak je € 10.000 minder winst op je project. Maar laten we aannemen dat je 300 manuren minder nodig hebt dan bespaar je aan personeelskosten € 13.500. Meer winst €3.500.

 

Ik nodig je graag uit om met ons te bellen over dit onderwerp.

Gerelateerde Artikelen

Share: