We maken gebruik van cookies

Accepteer

Gerard van ’t Hul

Gerard van 't Hul

accountant - administratieconsulent

Geboren en deels opgegroeid in Amsterdam, later in Mijdrecht. Na de MULO ging ik naar de HBS en daarna een studie bedrijfskunde. Na de militaire dienst ben ik voor accountant gaan studeren en heb ik de opleiding voor Accountant-Administratieconsulent afgerond in 1988. Mijn interesse ligt bij het MKB. Na mijn dienstverband bij een familiebedrijf in de metaalnijverheid maakte ik in 1980 de overstap naar een multinationale medicijn producent. In 1982 ben ik mijn eigen accountants en advieskantoor in Wilnis begonnen. Ik heb het altijd erg belangrijk gevonden ondernemers te helpen bij de ontwikkeling van hun onderneming en dat drijft mij nog steeds. Andere ondernemers helpen is enorm leuk om te doen en geeft zeer veel voldoening.

Even bellen?
Boek hier een afspraak direct in mijn agenda

OVERLEG MET GERARD

Meer artikelen door Gerard van 't Hul

Te druk voor nieuwe klanten

Als e-installateur heb je veel klussen of projecten tegelijkertijd lopen. Vaak kom je handen tekort om het werk uit te voeren. Logisch dat je dan voorzichtig bent om nieuwe klanten aan te nemen. Want je wilt waarmaken wat je belooft, anders krijg je in de markt een slechte naam. Waardoor je het risico loopt dat je in de toekomst interessante opdrachten gaat missen. Dan is een simpel ‘nee, helaas’ zeggen tegen een nieuwe klant soms de beste optie. Toch?

> Lees verder

Hoe ga je om met meer werk dan je aan kunt?

“Opzij, opzij, opzij, maak plaats maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen vliegen en weer door gaan. We kunnen hier niet langer blijven staan.” Dit liedje uit 1979 van Herman van Veen lijkt wel van toepassing op de elektro technische installateur van nu. En ook op Harry die een ETB heeft in het midden van het land.

> Lees verder

Is mijn administratie goed op orde?

Harry heeft een ETB in het midden van het land. Harry en ik bespraken al langer over verbeteren van de winst van zijn onderneming. De klanten van Harry had hij al ingedeeld en zijn planner regelde de werkvoorbereiding en zorgde ervoor dat de materialen tijdig op de werken of bij de monteurs kwamen. De klanten waren zeer tevreden omdat Harry zijn afspraken nakwam. Een tevreden klant komt weer bij je terug en besteedt meer.

> Lees verder

Risico Management

Onlangs las ik een artikel van een bekende hoogleraar accountancy. Hij  schreef een column in het FD over dit onderwerp. In zijn artikel verwees hij nog een keer naar de boekhoudschandalen en falende beheersing van risico’s in de financiële wereld. De eerste gedachte die bij mij op kwam was dat het hier veelal gaat om grote ondernemingen, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Aan het risico management in het MKB mankeert ook nog wel eens wat. Ook bij elektrotechnische installatiebedrijven.

> Lees verder