We maken gebruik van cookies

Accepteer

Hoe ga je om met meer werk dan je aan kunt?

“Opzij, opzij, opzij, maak plaats maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen vliegen en weer door gaan. We kunnen hier niet langer blijven staan.” Dit liedje uit 1979 van Herman van Veen lijkt wel van toepassing op de elektro technische installateur van nu. En ook op Harry die een ETB heeft in het midden van het land.

Hij is veel te weinig mensen om het werk te klaren, hij was bang voor nieuwe opdrachten en qua planning vult hij het ene met het andere gat. Kortom er was nagenoeg geen planning meer. Hij deed een zeer groot beroep op zijn medewerkers en hij was er bang voor dat een van hen zou vertrekken. Hoe kom je dan weer aan een nieuwe medewerker.

Thuis ging ook niet alles op rolletjes en de relatie met zijn vrouw en kinderen stond onder druk. Hij zou eigenlijk wel meer tijd aan zijn gezin willen besteden, maar hoe?

Dit was ongeveer de situatie toen ik Harry leerde kennen enge tijd geleden.

We zijn samen meteen aan de slag gegaan om de planning weer op orde te krijgen. De klanten hebben ingedeeld in enkele type van klanten en de planning werd op grond van die indeling uitgevoerd.

Tegelijk stelde Harry een van zijn medewerkers aan die de planning ging beheren. Dat deed Harry tot dan toe zelf. Deze planner verzorgde ook de communicatie naar de klanten over de planning. Door een planner aan te stellen kreeg Harry meer tijd om aan zijn ETB te werken en hij had minder stress van de telefoontjes en berichten over de uitvoering van het werk.

Prettige bijkomstigheid was ook dat de klanten van Harry meer tevreden werden, omdat Harry zich aan de afspraken met zijn klanten ging houden.

Ook onder de medewerkers werd de sfeer beter, want zij konden hun werk efficiënter uitvoeren en daardoor kon de omzet van Harry groeien. Hij kon meer werk aan dan hij dacht. Op die manier  weerden de kosten voor de planner al heel snel goedgemaakt en Harry kreeg langzamerhand meer tijd voor zijn gezin.

Wil jij ook een goede planner? Neem dan gerust contact met ons.

Gerelateerde Artikelen

Share: