We maken gebruik van cookies

Accepteer

Handige hulpmiddelen in de installatiebranche

Het gaat beter dan ooit met de installatiebranche. Jij en je werknemers willen je daarom vooral bezighouden met waar het om draait: de dagelijkse werkzaamheden als installateur en/of ondernemer. Hoe je dat makkelijker kunt maken? Met deze handige hulpmiddelen voor installatiebedrijven.

Inzicht in alle processen met ERP-software

De afdeling in- en verkoop werkt met z’n eigen systeem, net als de afdeling administratie en de installateurs. Fijn, maar je wilt eigenlijk weten hoe alles op elkaar afgestemd is. Herken je dit? Dan kan ERP-software je verder helpen. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Het is een softwarepakket dat belangrijke informatie van verschillende bedrijfsafdelingen aan elkaar koppelt. Hierdoor krijg je veel beter inzicht in alle processen. Daarnaast automatiseer je deze processen.

 

Voordelen van ERP-software

Wat levert zo’n ERP-systeem je installatiebedrijf dan op? Dit zijn de voordelen:

  • De automatisering zorgt ervoor dat je de productiviteit kunt verhogen en tegelijkertijd de kosten kunt verlagen. Zo verdien je meer geld in minder tijd.
  • Je kunt je bedrijfsprocessen automatisch aansturen. Daardoor verlopen ze veel efficiënter.
  • ERP werkt realtime. Dat betekent dat iedere nieuwe wijziging of toevoeging direct te zien is. Je kunt er dus ook meteen op inspelen.
  • ERP helpt je beter te voldoen aan de wensen van je klanten.
  • Doordat je meer inzicht hebt, kun je rapporten maken met knelpunten. Op basis daarvan kun je je bedrijfsprocessen nog verder verbeteren.

 

Let wel op, want het duurt even voor je gewend bent aan een ERP-systeem. Het is namelijk echt een andere manier van werken. Ook kunnen de aanschafkosten in sommige gevallen hoog zijn. Maar daar krijg je dan wel bovenstaande voordelen voor terug. Hoe je aan ERP-software komt? 4PS en Syntess Software zijn beide gespecialiseerd in ERP voor installatiebedrijven. Neem vooral even een kijkje op hun websites voor meer informatie.

 

Meer tijd door automatische afsprakenplanner

Een ander knelpunt is het volgende: jij of je medewerkers rennen de hele dag van hot naar her. Storing hier, nieuwe cv-ketel daar en oja, ook nog even een andere installatieklus afhandelen. Aan het einde van de dag heb je weer geen onderhoudsafspraken gepland. Komt dit je bekend voor? Dan is een automatische afsprakenplanner voor jou een uitkomst. Dan heb je namelijk geen omkijken meer naar onderhoudsafspraken.

 

Zo werkt een automatische afsprakenplanner

Hoe werkt dat dan, zo’n automatische afsprakenplanner? Dat is eigenlijk heel makkelijk. Je voegt alle klantgegevens en het laatste onderhoud toe. Ook geef je aan welke uren je beschikbaar bent. Daarna maakt de planner automatisch afspraken met klanten. Kunnen ze niet? Dan geeft het systeem een alternatief. Bovendien krijgt elke klant automatisch een herinnering. Zo sta je niet voor een dichte deur. Een bijkomend voordeel is dat de planner altijd zorgt dat de geplande afspraken dicht bij elkaar in de buurt zijn. Op die manier houd je heel wat tijd over.

Een tip voor een handige afsprakenplanner is Service Planner. Dit systeem verzorgt niet alleen je onderhoudsafspraken. Je kunt er ook op een makkelijke manier offertes en facturen mee versturen. Dat scheelt je veel tijd, die je dan weer in andere klussen kunt steken.

 

Hulp nodig? VANTHUL staat voor je klaar

Heb je hulp nodig bij handige systemen voor je bedrijf? Weet je bijvoorbeeld niet welke software of welke planner voor jou het beste is? VANTHUL helpt je graag. Onze adviseurs vertellen je precies wat alle voor- en nadelen zijn, ook op financieel gebied. Samen met jou kijken we welke opties jouw installatiebedrijf het meest opleveren. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie.

Gerelateerde Artikelen

Fill out my online form

Share: