We maken gebruik van cookies

Accepteer

Gebrek aan vrije tijd

Veel ondernemers klagen over gebrek aan vrije tijd. Gerard is samen met één van onze klanten gestart met het programma InstallatieGroei. In deze blog vertelt hij zijn verhaal.

Ze zijn samen aan de slag gegaan om hem te helpen aan meer vrije tijd en naar meer financiële vrijheid. “Had ik het maar eerder gedaan,” verzuchtte de klant onlangs. Zoals het vaak gebeurt, had hij een leuk installatiebedrijf neergezet en tot voor kort werkte hij daar nog hard aan mee waardoor er een groot gebrek aan vrije tijd was ontstaan.

Gebrek aan vrije tijd

Toen ik hem voor het eerst ontmoette een jaar of twee geleden, had hij nauwelijks tijd voor zijn gezin en dat had hem zijn huwelijk gekost. Hij had mij gevraagd hem te helpen een zo eerlijk mogelijke verdeling van zijn vermogen te bewerkstelligen.Naast enkele gesprekken hierover kwam onvermijdelijk ook de oorzaak van de breuk met zijn gezin ter sprake.

Stap voor stap naar meer vrije tijd

Ik heb hem eerst gewezen op wat handige boekjes over de organisatie van je werk en verder hem de raad gegeven bij iedere door hem te verrichten tak zich af te vragen “Moet ik dit nu doen”. Daarnaast zijn Jan en ik samen zijn team van medewerkers doorgelopen en één van hen hebben we gevraagd de rol van werkvoorbereider/planner op zich te nemen. Door dit teamlid in te zetten kreeg Jan de handen vrij voor het verbeteren en vergroten van zijn netwerk. Zijn voornaamste taak werd daardoor van meewerkend voorman tot verantwoordelijke voor de omzet.

Analyse van de situatie

Verder hebben we samen een analyse gemaakt van zijn klanten en de winstgevendheid van de klanten. Jan heeft daardoor keuzes kunnen maken en heeft afscheid genomen van enkele verlieslatende klanten.We hebben samen doelen gesteld en die samen eens per maand besproken om de vaart erin te houden. Daar waar mogelijk heb ik Jan geholpen met het veranderen van zijn gedrag. Hij mocht mij onbeperkt bellen en mailen tussen de maandelijks meetings door zodat het gebrek aan vrije tijd opgelost zou worden.

Maatregelen

Ook aan de logistieke kant van de zaak heeft hij maatregelen genomen waardoor zijn team veel efficiënter kon werken. De inkoopkosten konden we met 7% per jaar verminderen en door Jan inzicht te geven in de kosten per uur en de toegevoegde waarde per uur had hij betrouwbare gegevens voor zijn calculatie.

Op vele andere terreinen heb ik Jan kunnen helpen met verbeteringen in zijn bedrijf. Het was ook vooral hij die de knop om wilde zetten. Inmiddels heeft hij weer tijd voor zichzelf en lijkt hij de draad met zijn ex-echtgenoten en zijn gezin weer op te pakken.

De waarde van zijn onderneming is intussen flink gestegen.

Financiële vrijheid

 

 

In de peiler; Financiële vrijheid wordt ‘Leiderschapsontwikkeling’ uitgebreid behandeld, zodat jij als ondernemer verder kunt groeien.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: