We maken gebruik van cookies

Accepteer

Is mijn administratie goed op orde?

Harry heeft een ETB in het midden van het land. Harry en ik bespraken al langer over verbeteren van de winst van zijn onderneming. De klanten van Harry had hij al ingedeeld en zijn planner regelde de werkvoorbereiding en zorgde ervoor dat de materialen tijdig op de werken of bij de monteurs kwamen. De klanten waren zeer tevreden omdat Harry zijn afspraken nakwam. Een tevreden klant komt weer bij je terug en besteedt meer.

Harry had echter nog een probleem, want zijn administratie werd niet dagelijks bijgewerkt. Dat deed een zzp-er boekhouder eens per maand, maar daardoor miste Harry inzicht en overzicht over zijn winst, de uitstaande facturen van klanten. Harry deed ook de betaling van de inkomende facturen zelf.

Bij nader inzien werkte Harry met een verouderd boekhoudsysteem op een lokale server en er werd bovendien niet dagelijks een back-up van de gegevens gemaakt.

Nadat we samen een inventarisatie maakten van de wensen van Harry zijn we op zoek gegaan naar een “cloud” oplossing. Er zijn meerdere toepassingen op de markt verkrijgbaar. De keuze voor Harry ging uit van bedieningsgemak, al was het allemaal wel een beetje wennen.

Nadat Harry het systeem had ingevoerd zag hij de voordelen. De facturatie, de projectadministratie, de verwerking van bankgegevens hebben zoveel mogelijk gedigitaliseerd.  De externe boekhouder die voorheen bijna een week per maand voor Harry werkte was niet meer zoveel nodig en kwam voortaan nog maar een dag in de maand voor de lastigere boekingen.

Doordat de administratie iedere dag “bij” was kreeg Harry inzicht en overzicht over zijn financiën. Goed inzicht en overzicht geeft Harry veel rust en hij kan de investeringsbeslissingen op juiste gronden nemen.

Wil jij ook beter inzicht en een goed overzicht over jouw financiën. Neem dan gerust contact op met ons.

Gerelateerde Artikelen

Share: