We maken gebruik van cookies

Accepteer

Digitale werkbonnen

Dit leveren digitale werkbonnen jouw bedrijf op. Werk je met papieren werkbonnen? Dan heb je vast weleens te maken met onleesbare handschriften en tijdrovend werk door het vele overtypen. Als je dit proces sneller en efficiënter wilt laten verlopen, zijn digitale werkbonnen een goede oplossing. Hieronder lees je meer over wat digitale werkbonnen jouw E-installatiebedrijf opleveren en welke apps er zijn.

Zo werkt een digitale werkbon

Digitale werkbonnen werken via een app op een tablet en software op kantoor. Je maakt op kantoor de werkbonnen aan en zet deze klaar voor de installateur. Die ziet alle bonnen meteen en heeft direct alle informatie om aan het werk te gaan. Na de klus zet de installateur in de app de gebruikte materialen en gewerkte uren. Hij of zij kan ook foto’s toevoegen en een handtekening voor oplevering. Zodra de installateur de gegevens opslaat, zie je ze meteen op kantoor. Daardoor kun je snel de factuur versturen. Met sommige apps kan de klant zelfs meteen betalen.

Alle voordelen op een rij

Digitale werkbonnen leveren je bedrijf allerlei voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan de volgende:

 • Je hoeft niets meer over te typen en geen onleesbare handschriften meer te ontcijferen, wat veel tijd scheelt in de administratie
 • Werkbonnen raken nooit meer kwijt
 • Bij een spoedklus heeft de E-installateur de werkbon meteen
 • Een app met digitale werkbonnen is ook handig als agenda: je werknemers zien meteen het aantal bonnen per dag of week met bijbehorende tijden
 • Foto’s op locatie belanden meteen in het archief
 • De app op de tablet geeft je installateurs een professionele uitstraling

7 apps voor digitale werkbonnen

Als je eenmaal wilt overstappen op digitale werkbonnen, is het tijd om een app te kiezen. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben we 7 apps voor je op een rij gezet. Wat ze gemeen hebben, is dat je ze allemaal eerst een bepaalde tijd gratis kunt proberen. Zo probeer je rustig uit of het werkt voor jouw elektrotechnische installatiebedrijf.

 1. OutSmart: makkelijk opdrachten plannen en afronden met een handtekening van de klant. De prijs is vanaf 10 euro.
 2. Crafter: is een totaalpakket met verschillende modules, van offertes en werkbonnen tot planning en facturatie. De prijs begint bij 10 euro.
 3. Simple Simon: met deze app kun je behalve werkbonnen aanmaken ook een vragenlijst, bijlage en locatie toevoegen. De prijs start bij 20 euro.
 4. FieldBuddy: deze integreer je al binnen een paar weken makkelijk in al je backofficesystemen. De prijs is vanaf 29 euro.
 5. TOPforms: via de portal push je werkopdrachten naar de app en zie je handige overzichten. De prijs is op aanvraag.
 6. Cleverdesk: deze app kun je makkelijk koppelen aan je bestaande software of ERP-systeem. De prijs is op aanvraag.
 7. TimeMate: is niet alleen handig voor werkbonnen, maar ook om uren en kilometers te registreren vanaf je Google- of Outlook-agenda. De prijs is op aanvraag.

VANTHUL helpt je verder

Een onderdeel van je bedrijf runnen is strategische keuzes maken. Wil je weten of de aanschaf van een werkbonnen-app voor jouw E-installatiebedrijf een goede keuze is? Onze adviseurs kijken graag met je mee. En natuurlijk helpen onze accountants en fiscalisten je ook met andere administratieve taken, zoals belastingaangiftes. Bel of mail ons even voor meer informatie. We gaan graag met je in gesprek.

Gerelateerde Artikelen

Share: