We maken gebruik van cookies

Accepteer

Digitalisering van ERP-systeem

ERP-systeem: alles over je bedrijf digitaliseren. Je werknemer is vergeten door te geven dat de voorraad van een bepaald soort elektrische aansluiting op is. Nu zit je bedrijf even zonder, wat voor meerdere klussen onnodige vertraging oplevert. Herkenbaar? Dan is overstappen op een ERP-systeem waarschijnlijk een goed idee. Hieronder vertellen we je er alles over.

Wat is een ERP-systeem?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem is software die je bedrijfsprocessen ondersteunt. Het bestaat vaak uit verschillende pakketten en modules. Je kunt er bijvoorbeeld automatisch je voorraad mee op peil houden en je financiën beheren. Alles is digitaal, altijd up-to-date en staat met elkaar in verbinding. Dat maakt je E-installatiebedrijf runnen een stuk makkelijker en minder tijdrovend.

De belangrijkste voordelen van een ERP-systeem

Wat maakt een ERP-systeem nu zo handig? We hebben de grootste voordelen voor je op een rij gezet:

  • Al je gegevens zijn aan elkaar gekoppeld. Alles apart bijhouden hoeft dus niet meer. Als je bijvoorbeeld een opdracht binnenhaalt, verwerkt het ERP-systeem meteen nauwkeurig de gevolgen voor je omzet, voorraad en inkoop.
  • Een ERP-systeem stuurt automatisch je processen aan. Het systeem stuurt bijvoorbeeld automatisch een factuur naar je klant. Zo hoef je daar zelf niet meer naar om te kijken.
  • Het geeft je veel overzicht en duidelijkheid. Omdat alles aan elkaar gekoppeld is in het systeem, zie je in één oogopslag hoe je bedrijf ervoor staat. Je kunt meteen inspelen op elke situatie. Zo maak je de juiste keuzes voor je bedrijf.
  • Je bespaart veel tijd. Een ERP-systeem voert veel handelingen zelf uit, waardoor ze sneller en efficiënter gaan. Zo beheert het systeem bijvoorbeeld je voorraad en facturen. Die tijd kun je voortaan aan iets anders besteden.
  • De data zijn altijd up-to-date. Het systeem updatet zichzelf continu en laat je de meest actuele gegevens zien. Daardoor kun je meteen inspelen op veranderingen.
  • Niemand werkt meer langs elkaar heen. Omdat al je werknemers toegang hebben tot de meest actuele en complete gegevens, is de kans op fouten en dubbele bestellingen minimaal.
  • Je biedt je klanten betere service. Via een ERP-systeem zie je per klant alle data. Door dat betere inzicht speel je makkelijker in op de behoeften van je klanten.

Grote investering

Toch moet je goed nadenken voor je een ERP-systeem aanschaft. Het grootste nadeel is namelijk de flinke investering. Een ERP-systeem is niet goedkoop, dus ga heel precies na wat het jouw bedrijf oplevert en of je klaar bent voor een grote verandering. Verdiep je van tevoren in de stappen van de implementatie en de verschillende systemen. Want het heeft veel invloed op de werkwijze van je onderneming. Uiteindelijk moet iedereen met het systeem leren werken.

Advies nodig? Schakel VANTHUL in

Twijfel je of je een ERP-systeem wilt aanschaffen en heb je behoefte aan goed onderbouwd advies? Dan zit je goed bij VANTHUL. Samen met jou kijken we hoe je elektrotechnische bedrijf ervoor staat, of je ruimte hebt voor een grote investering en wat een ERP-systeem in jouw geval kan opleveren. Neem gerust contact op met onze specialisten voor meer informatie of om een afspraak te maken. We helpen je graag.

Gerelateerde Artikelen

Share: