We maken gebruik van cookies

Accepteer

Johan Samsom

Johan Samsom

manager Client Services

Mijn naam is Johan Samsom. Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw en heb twee geweldige kinderen. In 2007 ben gaan werken bij VANTHUL, toen ben ik begonnen als assistent-accountant. Sinds die tijd heb ik de nodige veranderingen meegemaakt in de manier waarop wij werken. Van schoenendoos naar (semi)automatisch boekhouden. Momenteel ben ik bezig met mijn praktijkstage om Accountant-Administratieconsulent te worden. Hiernaast ben ik financieel planner en help ik ondernemers om meer inzicht te krijgen in hun inkomen, nu en later. Het geeft mij onwijs veel voldoening om ondernemers rust te geven door middel van dit inzicht, zodat zij zich volledig kunnen focussen op waar zij goed in zijn.

Even bellen?
Boek hier een afspraak direct in mijn agenda

ADVIES VAN JOHAN

Meer artikelen door Johan Samsom

Verwerken we veranderingen

Hoe verwerken we veranderingen die op het elektrotechnische installatiebureau af komen? De transitie van ons huidige energiegebruik naar meer duurzaam vergaat van de elektricien ook veel. Veel van de aankomende veranderingen is de overgang van wisselstroom naar gelijkstroom. Van AC naar DC? De technische ontwikkeling om apparaten thuis te laten werken op gelijkstroom gaat snel. Het ombouwen van inductie apparatuur is een kwestie van met bewerken van een printplaat.

> Lees verder

Digitale werkbonnen | VANTHUL

Dit leveren digitale werkbonnen jouw bedrijf op. Werk je met papieren werkbonnen? Dan heb je vast weleens te maken met onleesbare handschriften en tijdrovend werk door het vele overtypen. Als je dit proces sneller en efficiënter wilt laten verlopen, zijn digitale werkbonnen een goede oplossing. Hieronder lees je meer over wat digitale werkbonnen jouw E-installatiebedrijf opleveren en welke apps er zijn.

> Lees verder

Digitalisering van ERP-systeem | VANTHUL

ERP-systeem: alles over je bedrijf digitaliseren. Je werknemer is vergeten door te geven dat de voorraad van een bepaald soort elektrische aansluiting op is. Nu zit je bedrijf even zonder, wat voor meerdere klussen onnodige vertraging oplevert. Herkenbaar? Dan is overstappen op een ERP-systeem waarschijnlijk een goed idee. Hieronder vertellen we je er alles over.

> Lees verder

Btw-aangifte VvE-zonnepanelen | VANTHUL

Zo zit het met de btw-aangifte bij VvE-zonnepanelen. Het pand van jouw installatiebedrijf maakt deel uit van een VvE. Samen willen jullie zonnepanelen aanschaffen of jullie hebben dat al gedaan. Hoe zit het dan met de btw-aangifte? En is het verstandig om deel te nemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? VANTHUL vertelt je er alles over.

 

> Lees verder

Het risico van het niet uitvoeren van een periodiek verrekenbeding

De huwelijksnacht is net achter de rug. De deur van de kluis gaat open en de huwelijkse voorwaarden worden hierin gelegd, bovenop het testament. Hierna gaat de deur van de kluis weer dicht. De deur van de kluis blijft dicht. Tot het moment waarop het nodig is om de huwelijkse voorwaarden nog eens door te nemen. Twijfels over het huwelijk of het voortbestaan van je onderneming houden je s’ nachts wakker. Gelukkig ben je zo slim geweest om huwelijkse voorwaarden te laten opstellen en is jouw vermogen veilig. In de huwelijkse voorwaarden stond wel iets over periodiek verrekenen van inkomen. Dat verrekenen is er nooit van gekomen, maar dat doet niemand toch? Door het periodiek verrekenbeding niet uit voeren

> Lees verder