We maken gebruik van cookies

Accepteer

Johan Samsom

Johan Samsom

manager Client Services

Mijn naam is Johan Samsom. Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw en heb twee geweldige kinderen. In 2007 ben gaan werken bij VANTHUL, toen ben ik begonnen als assistent-accountant. Sinds die tijd heb ik de nodige veranderingen meegemaakt in de manier waarop wij werken. Van schoenendoos naar (semi)automatisch boekhouden. Momenteel ben ik bezig met mijn praktijkstage om Accountant-Administratieconsulent te worden. Hiernaast ben ik financieel planner en help ik ondernemers om meer inzicht te krijgen in hun inkomen, nu en later. Het geeft mij onwijs veel voldoening om ondernemers rust te geven door middel van dit inzicht, zodat zij zich volledig kunnen focussen op waar zij goed in zijn.

Even bellen?
Boek hier een afspraak direct in mijn agenda

ADVIES VAN JOHAN

Meer artikelen door Johan Samsom

Btw-aangifte VvE-zonnepanelen | VANTHUL

Zo zit het met de btw-aangifte bij VvE-zonnepanelen. Het pand van jouw installatiebedrijf maakt deel uit van een VvE. Samen willen jullie zonnepanelen aanschaffen of jullie hebben dat al gedaan. Hoe zit het dan met de btw-aangifte? En is het verstandig om deel te nemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? VANTHUL vertelt je er alles over.

 

> Lees verder

Het risico van het niet uitvoeren van een periodiek verrekenbeding

De huwelijksnacht is net achter de rug. De deur van de kluis gaat open en de huwelijkse voorwaarden worden hierin gelegd, bovenop het testament. Hierna gaat de deur van de kluis weer dicht. De deur van de kluis blijft dicht. Tot het moment waarop het nodig is om de huwelijkse voorwaarden nog eens door te nemen. Twijfels over het huwelijk of het voortbestaan van je onderneming houden je s’ nachts wakker. Gelukkig ben je zo slim geweest om huwelijkse voorwaarden te laten opstellen en is jouw vermogen veilig. In de huwelijkse voorwaarden stond wel iets over periodiek verrekenen van inkomen. Dat verrekenen is er nooit van gekomen, maar dat doet niemand toch? Door het periodiek verrekenbeding niet uit voeren

> Lees verder

Moeten je ouders hun vermogen ‘opeten’? | VANTHUL

Moeten je ouders hun vermogen ‘opeten’? Je ouders hebben hun hele leven gespaard, waardoor ze een mooi vermogen hebben opgebouwd. Nu ze ouder worden, verhuizen ze naar een verzorgingshuis. Je hebt gehoord dat ze dan verplicht hun vermogen moeten ‘opeten’. Maar is dit wel zo? En hoe zit het dan precies? Dat leggen we hieronder uitgebreid uit.

> Lees verder

Duidelijkheid over de cijfers

Het hele jaar ben je druk in de weer geweest met ondernemen. Nieuwe klussen gescoord en voor je gevoel een recordomzet gedraaid. De marge op je projecten was redelijk en de kosten heb je aardig in bedwang kunnen houden. Na het jaarlijkse gesprek met je accountant ben je toch een beetje teleurgesteld. Je had er eigenlijk meer van verwacht en de winst onderaan de streep valt je wat tegen.

> Lees verder

Hoe doe ik meer met dezelfde mensen

Het vergroten van de omzet is voor bijna iedere ondernemer een van zijn topprioriteiten. Dit houdt echter wel in dat er meer werk verzet zal moeten worden om deze hogere omzet te halen. En om meer werk te kunnen verzetten heb je meer handjes nodig, toch? In de huidige arbeidsmarkt is het echter zeer moeilijk om nog aan extra handjes te komen. Alle goede krachten zijn al voorzien van een werkgever of zijn voor zichzelf begonnen. Om toch meer werk aan te kunnen zal je dus meer moeten gaan doen met dezelfde mensen, maar hoe?

> Lees verder