We maken gebruik van cookies

Accepteer

Verwerken we veranderingen

Hoe verwerken we veranderingen die op het elektrotechnische installatiebureau af komen? De transitie van ons huidige energiegebruik naar meer duurzaam vergaat van de elektricien ook veel. Veel van de aankomende veranderingen is de overgang van wisselstroom naar gelijkstroom. Van AC naar DC? De technische ontwikkeling om apparaten thuis te laten werken op gelijkstroom gaat snel. Het ombouwen van inductie apparatuur is een kwestie van met bewerken van een printplaat.

In het verleden heeft men in Europa, en ook bij ons, gekozen voor wisselstroom omdat dan minder krachtverlies bij transport optreedt. Door technische ontwikkelingen lijkt dat bij transport van gelijkstroom nu niet meer een probleem.

Voordeel van massaal gebruik van gelijkstroom levert energiebesparing op en het streven naar energiebesparing past zeer nauw bij de vergroening van ons energiegebruik.

Gaat de ontwikkeling van wisselstroom (AC) naar gelijkstroom  (DC) doorzetten? Gaan we dan massaal ombouwen en hebben we daar voldoende mensen voor?

Bij veel installatiebedrijven hoor ik vaker vertwijfeld vragen of we kunnen helpen bij het vinden van goed personeel. Als ik dan verder vraag naar de werkwijze dan blijkt ook vaak dat we kunnen helpen  de productiviteit van het installatiebedrijf fors te verbeteren.

Voorbeeld:

Het installatiebedrijf van Piet en Kees hebben 10 monteurs in dienst die 1.500 manuren productief kunnen werken. Bij elkaar hebben Piet en Kees 15.000 manuren er beschikking.

Door enkele maatregelen te nemen in de werkwijze (o.a. een betere werkvoorbereiding) konden zij 10% meer productief zijn. 10% van de beschikbare uren (10% van 15.000) is 1.500 uur. Ineens hadden Piet en Keer er een medewerker bij!

Wat kan het gevolg zijn op de winst van Piet en Kees? Stel dat zij een uurtarief hanteren van €65. Dan neemt hun winst toe met 1.500 x €65 is € 97.500.

Hoe motiveer je jouw team?

Door de jaren heen ontstaat er binnen je team van medewerkers een bepaalde manier van doen. Om een werkproces te veranderen heb je ook je medewerkers nodig. Aanpassen van de werkwijze hoeft niet te betekenen dat je medewerkers ontevreden worden. Je moet ze daarom wel betrekken bij de verandering. Ik heb wel vaker gezien dat je monteurs zelf ook ideeën hebben over verbeteren van je werkwijze. Door je monteurs te betrekken bij processen help je ze ook minder fouten te maken en als zij minder fouten maken, dan helpt dat je ook weer met een betere productiviteit.

Tevreden klanten

Een gemotiveerde medewerker die efficiënt werkt levert ook nog een tevreden klant op. Een tevreden klant is geneigd meer te laten doen, zeker ook als je monteur je klant een beetje helpt met tips en advies. Af en toe eens praten met je medewerkers helpt je om een beter resultaat te verkrijgen.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Bel of mail ons dan even.

Gerelateerde Artikelen

Share: