We maken gebruik van cookies

Accepteer

Je aangifte omzetbelasting kan meer opleveren dan je denkt

Ieder elektrotechnisch installatiebedrijf heeft te maken met omzetbelasting (BTW) op goederen of diensten. De fiscale regelgeving is behoorlijk complex. Tijdige aangiften zijn essentieel, de belastingdienst is streng en deelt snel boetes uit. Aan de andere kant liggen er ook mogelijkheden om te profiteren van fiscale regels. Onze BTW-experts kennen alle ins en outs en helpen je graag om de aangifte omzetbelasting zo gunstig mogelijk te doen.

Wat kunnen we voor je doen?

Elk land zijn eigen regels

Omzetbelasting blijft vaak niet beperkt tot binnenlandse transacties. Het internet heeft internationaal zakendoen steeds makkelijker gemaakt. BTW-regels verschillen per transactie. Alleen met het BTW-nummer van de afnemer mag je binnen de EU zonder BTW uitvoeren. Je bent daarbij verplicht om het BTW-nummer te (laten) controleren. Daarnaast gelden bij export vaak accijnzen en verbruiksbelasting. Buiten de EU vervalt de BTW-verplichting, maar krijg je te maken met Taric-codes en invoerbelasting. Doe je internationaal zaken en ga je voor zekerheid? VANTHUL adviseurs – fiscalisten – accountants kijkt graag met je mee.

Internationale leveringsvoorwaarden en betalingsvormen

Overigens strekt onze expertise zich uit tot buiten het financiële domein. We zijn ook thuis in uiteenlopende (internationale) leveringsvoorwaarden en betalingsvormen. Denk aan betaling met documenten zoals een Letter of Credit, via SWIFT of per bankcheque. Of aan het afdekken van valutarisico’s bij betalingen buiten de EU. Vanuit onze ervaring met internationale opdrachtgevers en exporterende klanten kun je bij je import- of exportplannen op deskundig advies van VANTHUL adviseurs – fiscalisten – accountants rekenen.

Internationaal zakendoen bespreken

Weten wat we nog meer voor je kunnen doen?

Wij staan voor onze relaties en denken graag mee in hun groei. Daarin kunnen we veel meer voor je betekenen dan het verzorgen van jouw aangifte omzetbelasting. Maak kennis met de persoonlijke benadering van VANTHUL adviseurs – fiscalisten – accountants.

Vrijblijvend kennismaken

Gerelateerde Artikelen