We maken gebruik van cookies

Accepteer

Fiscale subsidie: gebruik de LKV

Als werkgever, in de installatiebranche, krijg je sinds 1 januari 2018 geen premiekortingen meer voor jongere, oudere en arbeidsgehandicapte werknemers. Voor jongere werknemers geldt nu de jeugd-LIV.

Eindejaarstip: Fiscale subsidie; gebruik de LKV

Als werkgever, in de installatiebranche, krijg je sinds 1 januari 2018 geen premiekortingen meer voor jongere, oudere en arbeidsgehandicapte werknemers. Voor jongere werknemers geldt nu de jeugd-LIV. Voor de andere groepen gelden nu de zogenaamde loonkostenvoordelen (LKV). Maak gebruik van deze fiscale subsidie: gebruik de LKV!

Voor wie mag je deze fiscale subsidie aanvragen:

  • Oudere werknemers (56 jaar en ouder) en voor arbeidsbeperkte werknemers die nieuw in dienst komen. Hiervoor geldt gedurende maximaal 3 jaar een LKV van € 3,05 per verloond uur met een maximum van € 6.000 per kalenderjaar.
  • Arbeidsbeperkte werknemers die herplaatst worden. De LKV bedraagt gedurende maximaal 1 jaar € 3,05 per verloond uur met een maximum € 6.000 per kalenderjaar.
  • Het LKV voor werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden bedraagt € 1,01 per verloond uur en maximaal. € 2.000 per kalenderjaar voor maximaal 3 jaar.

Loonkostenvoordelen per werknemer

De loonkostenvoordelen zijn per werknemer lager dan de premiekortingen, maar er zijn meer werkgevers die gebruik kunnen maken van de loonkostenvoordelen. Kleine ondernemers kunnen bovendien de volledige tegemoetkoming krijgen, in plaats van vergoeding van een deel van de premies.

Let op: om voor jouw werknemer LKV te kunnen ontvangen, moet je een kopie van de doelgroepverklaring van de werknemer hebben. Zorg ervoor dat je jouw werknemer daarvan tijdig op de hoogte brengt. Hij moet namelijk uiterlijk binnen drie maanden na ingang van zijn dienstverband de doelgroepverklaring aanvragen bij UWV of de gemeente. Na die drie maanden heeft hij geen recht meer op die doelgroepverklaring. Je kunt dan geen LKV meer aanvragen voor deze werknemer.

 

Dat veel ondernemers niet thuis zijn in fiscale aangelegenheden, begrijpen we heel goed. Toch valt er juist op dat gebied vaak meer te winnen dan u denkt. Onze fiscale adviseurs maken de zaken overzichtelijk en laten zien waar kansen liggen om (soms aanzienlijk) te besparen. Benut de mogelijkheden en bespaar met fiscaal advies van VANTHUL adviseurs – fiscalisten – accountants. Lees hier wat wij kunnen betekenen voor de onderneming.

 

Bron: RB-special eindejaarstips 2018

Share: