We maken gebruik van cookies

Accepteer

Wat doet een financieel adviseur in de installatiebranche?

Waarom een financieel adviseur en wat kan hij voor je betekenen?

Een financieel adviseur in de elektrotechnische installatiebranche is voor iedere aannemer een must. Je zult ongetwijfeld vraagstukken tegenkomen die je niet altijd zelf kunt oplossen. Denk hierbij aan beleggingen, levensverzekeringen en hypotheken: beslissingen die, wanneer deze niet goed uitpakken, je duur komen te staan.

Fusies en overnames

Daarnaast kun je ook te maken hebben met fusies en overnames. We helpen jou om in deze situaties de juiste stappen te zetten. De grootste uitdaging bij een fusie of overname is vaak het ontbreken van relevante en/of actuele informatie waardoor een transactie moeizaam kan verlopen. Ook kan het zo zijn dat het waarde potentieel nog voldoende onderbouwd is. En zo zijn er nog een aantal zaken die je vaak tegen komt en die er vaak voor zorgen dat de deal helemaal niet meer door gaat.

Gedurende dit proces komen vele disciplines aan bod. Jouw bedrijf wordt getaxeerd en de optimale financieringsstructuur wordt bepaald. Ook moeten de fiscale consequenties in kaart worden gebracht. Tegelijkertijd hebben allerlei interne en externe stakeholders, de wederpartij en haar adviseurs behoefte aan informatie. Wanneer de transactie afgerond is, zal het bedrijf integreren binnen de organisatie van de overnemende partij. Zonder goede coördinatie van deze activiteiten verloopt het transactieproces heel moeizaam en inefficiënt.

Is je pensioen geregeld?

Financiële planning is een onderdeel van onze werkzaamheden: Hoe is je pensioen geregeld? Is er iets geregeld wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Een goede financiële planning geeft je meer rust zodat jij je kunt richten op jouw core business.

De eerste stap bij financiële planning is het in kaart brengen van je financiële huishouding. Samen met jou bespreken we de wensen en doelstellingen van de installateur. Aan de hand hiervan bekijken we of deze wensen en doelstellingen haalbaar zijn. Uiteraard beoordelen we ook hoe we je financiële situatie zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Die bevindingen leggen we vast in een financieel plan.

De rol van de financieel adviseur

De input van de financieel adviseur in de installatiebranche dient als handvat bij het nemen van financiële beslissingen. Zoals bijvoorbeeld sparen voor je pensioen. Door een financieel plan te laten opstellen, kun je op een gestructureerde wijze je pensioenvoorziening bouwen. Omdat er iedere keer van alles veranderd in de regelgeving over pensioenen, net als bij de belasting is het raadzaam om het opgestelde plan regelmatig opnieuw te beoordelen.

Gerelateerde Artikelen