We maken gebruik van cookies

Accepteer

Werken aan en niet alleen in je onderneming

In dit artikel geef ik je graag een aantal praktische tips én een paar vragen die je jezelf eens zou moeten stellen.

Werk jij in je onderneming of werk je ook aan je onderneming?

Tijd steken in het werken aan je onderneming is het beste dat je kunt doen, omdat het een investering is die je snel terugverdient. Maar tijd is vaak zo beperkt voorhanden!

Als ondernemer in de installatiebranche ben je vaak druk: je zet werkzaamheden op de agenda, (of spoort de planner aan dit te doen), loopt de projecten na, spreekt met opdrachtgevers, maakt offertes, brengt materialen die een monteur vergeten is naar de werkplek enzovoort, enzovoort. En thuis verdient het gezin ook aandacht, zelfs als je moe bent van een lange dag keihard werken. Het is daarom zaak om de tijd die je tot je beschikking hebt optimaal te benutten. Het onderstaande kan je daarbij wellicht van pas komen.

 

Leg je telefoongebruik aan banden als ondernemer in de installatiebranche

Een dag telt vierentwintig uur, meer tijd is er als ondernemer uit de installatiebranche eenvoudigweg niet. Een ‘normaal’ mens kan gedurende ongeveer drie kwartier geconcentreerd een taak uitvoeren. Hierna is een pauze nodig. Elke verstoring kost acht minuten extra. Dus: je begint aan een offerte en na tien minuten gaat de telefoon. Je spreekt een medewerker voor twee minuten. Een korte verstoring, zo lijkt het. Maar in werkelijkheid kost deze verstoring je tien minuten. Je bent dus inmiddels twintig minuten verder en het eerste deel van de offerte is nog niet eens af. Zet je telefoon daarom op vliegtuigmodus of schakel deze direct door naar voicemail. Geen belangrijke telefoontjes missen? Als je met iemand anders aan de telefoon zit, bel je toch ook altijd later terug? Gebruik anders de VIP functionaliteit op je telefoon om de allerbelangrijkste telefoontjes wel door te laten.

 

Inspirerende vragen voor een ondernemer in de installatiebranche

Wat ook belangrijk is? Als ondernemer in de installatiebranche tijd besteden aan je bedrijf. Wat kan er beter? Hoe doen anderen dit? Maak hiervoor een halve dag per week vrij. Plan geen afspraken, zet je telefoon weer in vliegtuigmodus of op voicemail en denk na over hoe je de dingen doet, hoe je medewerkers dingen doen en hoe het beter kan. Vier uur besteden per week is ongeveer tien procent van je werktijd bij een werkweek van veertig uur. De meeste ondernemers werken echter meer dan veertig uur per week, dus het werkelijke percentage ligt lager. Dit houdt in dat je nog meer dan negentig procent van je tijd over hebt voor de reguliere zaken. Wanneer dit lukt, gaat er een wereld voor je open.

Wat vragen ter inspiratie om te beantwoorden tijdens deze vier uur:

  • Wat zou je nu meteen als ondernemer in de installatiebranche kunnen doen met de grootste positieve impact op je organisatie?
  • Wat is het grootste probleem van je organisatie en hoe ga je dat aanpakken?
  • Wat is het grootste succes van je onderneming in de afgelopen 3 jaar en hoe kan dat worden herhaald?

Gerelateerde Artikelen

Share: