We maken gebruik van cookies

Accepteer

Betaal je niet teveel belasting door je fiscale eenheid vennootschapsbelasting?

Laat geen geld liggen en laat ons in de maanden juli en augustus een gratis fiscale scan uitvoeren, daarin nemen we dit en andere besparingen mee.

Betaal ik te veel belasting? Voor je gevoel waarschijnlijk wel en vaak is dat ook zo. Als je je installatiebedrijf vanuit de BV voert, dan heb je misschien ook een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting. Als je een fiscale eenheid hebt betaal je al snel teveel belasting. Je komt eerder aan de hoge tarieven in de vennootschapsbelasting. Het tariefverschil is 6%. Bij een winst van € 250.000 gaat het per jaar om € 3.000 teveel belasting. Daarom is het goed om na te gaan of je wel terecht een fiscale eenheid hebt. Laat geen geld liggen en laat ons in de maanden juli en augustus een gratis fiscale scan uitvoeren, daarin nemen we dit en andere besparingen mee.

De fiscale eenheid

Bij de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting doe je 1 aangifte voor een groep bedrijven. Wij zien het meest deze vorm langskomen. Er is een Holding en een BV waarin het installatiebedrijf zit, de Installatiebedrijf-BV. Deze BV’s zitten in een fiscale eenheid.

Het werkt verder zo. De fiscale eenheid doet belastingaangifte bij de Belastingdienst door de cijfers van de Holding en de Installatiebedrijf-BV bij elkaar op te tellen. Over de totale winst betaal je vennootschapsbelasting. Stel Holding heeft € 100.000 winst en de Installatiebedrijf-BV € 50.000. Dan betaal je dus over € 150.000 belasting. de vraag is: Betaal ik te veel belasting?

Waarom een fiscale eenheid?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom ooit een fiscale eenheid is gevormd. In adviezen, bijvoorbeeld, gebruiken wij de fiscale eenheid soms om met bezittingen in de groep te schuiven.

Een pand kun je zo zonder belasting verhuizen vanuit de Installatiebedrijf-BV naar de Holding. De fiscale eenheid belast namelijk transacties tussen BV’s onderling niet.

Er kunnen nog veel meer redenen te bedenken zijn waarom de fiscale eenheid ooit gevormd is. Een reden die wij vaak langs horen komen is, is eenvoud en daarmee kostenbesparing.

Betaal ik te veel belasting?

Ondanks dat er goede redenen kunnen zijn dat de fiscale eenheid bij jou ooit gevormd is, is het goed dit binnenkort eens tegen het licht te houden. Wij zien bij nieuwe relaties regelmatig wat achterstallig onderhoud, omdat de fiscale eenheid niet verbroken is terwijl dit wel had gekund. En ook geld had opgeleverd.

De vennootschapsbelasting kent twee tarieven. De belasting is afhankelijk van de hoogte van je winst. Deze tarieven zien er in 2019 als volgt uit.

Winst Tarief
Tot en met € 200.000 19%
Boven € 200.000 25%

 

Vanwege deze twee verschillende tarieven is winst te behalen. Wat wij vaak zien is dat de Holding en Installatiebedrijf-BV los van elkaar nooit € 200.000 winst behalen, maar samen wel. En omdat de fiscale eenheid alles bij elkaar telt, zal je dus meer belasting betalen.

Het verschil tussen de 2 tarieven is 6%. Bij een winst samen van € 250.000 gaat het dan dus over € 3.000 meer belasting.

Opgelet bij Vpb fiscale eenheid

Ondernemers in de installatiebranche betalen vaak onterecht veel belasting. Het is daarom zaak om goed te checken of je niet te veel belasting betaalt in je fiscale eenheid. Neem contact met ons op om het in jouw situatie door te rekenen.

Heb je naar aanleiding van dit verhaal vragen? Stel ze gerust! Is jouw interesse gewekt en denk je dat er bij jullie ook nog kansen liggen? Meld je dan aan voor de gratis fiscale scan. Klik hier! 

Financiële vrijheid

 

 

In de peiler ‘Financiële zekerheid’ gaan we aan de slag met punten als: Meer geld vrij door belastingbesparingen?Gemoedsrust over de geldpositie? Rust op financieel gebied? Financieel Inzicht en overzicht? Enz.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: