We maken gebruik van cookies

Accepteer

Meer winst met vaste prijzen

Het afschaffen van uurtarieven kan je als elektrotechnisch installatiebedrijf veel geld opleveren. Maar hoe pak je dat nu precies aan? En hoe zorg je ervoor dat je snel meer winst gaat maken. Je leest hieronder hoe je het kan aanpakken.

Als installateur verkoop je in hoofdzaak nog steeds je tijd. Zelfs als je vaste prijzen hanteert is daar een onderbouwing voor van de uren die je maakt. Wat als je dezelfde prijs rekent maar minder tijd aan het werk besteed? Dat telt meteen op bij je winst. Bij een vaste prijs verdien je meer als je organisatie efficiënter werkt.

Maar er zitten nog meer voordelen aan als een project eerder klaar is. Je organisatie kan meer projecten aan. Zonder dat je daar meer mensen voor nodig hebt. Het levert je dus meer omzet op, zonder extra kosten. Meer omzet zonder extra kosten is meer winst. En omdat technische mensen lastig te vinden zijn, is het nog belangrijker om hier aandacht voor te hebben.

Waarschijnlijk ben je je hier al bewust van, maar hoe pak je het nu precies aan? Wij weten dat er 2 redenen zijn waarom je dit niet direct doorvoert.

  1. Hoe start je met dit project en houd je het behapbaar voor jou als eigenaar?
  2. Hoe krijg je alle neuzen van je teamleden in dezelfde richting. Hoe gaan zij efficiënter werken?

Begin klein

Maak het niet te groot! Begin gewoon heel klein. Ga per project bepalen wat de maximale tijdsbesteding is. Dat geef je aan je teamleden door voordat ze met het werk starten. Geef ze een uitdaging mee voor de tijdsbesteding. Dat maakt het ook leuk voor de hele organisatie om het werk in minder tijd af te ronden.

Maak het leuk

We kennen allemaal uit Amerikaanse series wel de ‘Medewerker van de maand’. Je hoeft geen suffe foto aan de muur te hangen zoals dat daar gaat. Maar maak het op een andere manier leuk om efficiënt te werken. Maak er een onderlinge uitdaging tussen je verschillende medewerkers van en koppel er daar een prijs aan. De winnaar kan bijvoorbeeld uit eten met zijn gezin of een extra vakantiedag winnen.

Kwaliteit

Ben je bang dat de kwaliteit er onder gaat lijden? Laat één ding helder zijn. Er wordt bij jouw installatiebedrijf geen concessie gedaan als het aankomt op kwaliteit. Dat mag ook nooit het ondergeschoven kind worden. De winst zit hem ook niet in de grote dingen, maar juist in de slimme keuzes die je teamleden maken die veel tijd besparen. Bijvoorbeeld alles in één keer meenemen naar het werk in plaats van steeds heen en weer rijden. Een goed georganiseerd magazijn waar je nooit tijd kwijt bent om te zoeken. 

Vragen?

Wij hebben veel ervaring hoe je de overgang naar vaste prijzen stroomlijnt en je teamleden meekrijgt. Wil je ook snel je efficiency én je winst verhogen? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde Artikelen

Share: