We maken gebruik van cookies

Accepteer

Let op termijnen bij inbreng onderneming in bv

Als je jouw onderneming wilt overdragen aan een door jouw op te richten besloten vennootschap (bv), dan moet je dat tijdig doen. De datum van 31 maart a.s. kan in sommige gevallen van belang zijn.

Overdracht van de onderneming

De overdracht van een onderneming kan geruisloos plaatsvinden. Dan hoef je nog geen belasting te betalen over de in de onderneming aanwezige meerwaarde in bijvoorbeeld panden of goodwill. Vaak is hiervoor al vóór 1 oktober van het vorig jaar een intentieovereenkomst opgesteld en geregistreerd bij de Belastingdienst. Je kunt dan de winst van de onderneming nog met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018 toerekenen aan de nog op te richten bv. De bv moet dan wel uiterlijk 31 maart 2019 zijn opgericht.

Uiterlijk 31 maart 2019

Ook als de onderneming met belastingheffing wordt overgedragen aan een nieuwe bv, is de datum van 31 maart 2019 van belang. Als er ?uiterlijk voor deze datum een intentieovereenkomst wordt opgesteld en geregistreerd bij de Belastingdienst, dan kan de winst van de onderneming nog met terugwerkende kracht tot 1 januari 2019 aan de nog op te richten bv worden toegerekend. De feitelijke oprichting van de bv bij de notaris kan dan later (uiterlijk 30 september 2019) plaatsvinden.

Gerelateerde Artikelen

Share: