We maken gebruik van cookies

Accepteer

Hoe maak je de overstap van particulieren naar aannemers?

Veel installatiebedrijven werken voornamelijk voor particulieren. Ze komen bij verschillende mensen thuis om opdrachten uit te voeren. Maar het is ook interessant om aan de slag te gaan voor bedrijven. Waarom dat zo is en hoe je dit aanpakt, lees je hieronder.

Waarom de overstap van particulieren naar aannemers?

Misschien werkt jouw installatiebedrijf op dit moment graag voor particulieren. Maar heb je wel eens gedacht aan een overstap van particulieren naar aannemers? Als je werkt voor bedrijven, levert dit veel voordelen op. Je krijgt dan bijvoorbeeld vaak grotere opdrachten, waardoor je minder kleine opdrachten hoeft te doen. Dat geeft jouw bedrijf veel rust en meer zekerheid.

 

Overstap van particulieren naar aannemers: zo doe je dat

Er zijn verschillende manieren om je meer te richten op bedrijven als klant. We bespreken vier tips om dat voor elkaar te krijgen.

 

1. Ken je krachten

Als je overstapt van particulieren naar aannemers, is het belangrijk dat je juiste keuzes maakt. Keuzes maken is soms lastig, maar er is een aantal handigheidjes om je op weg te helpen. Zo is het van belang om jouw doelgroep, bedrijven dus, aan te spreken. Vraag jezelf daarom af wat bedrijven zoeken in installatiebedrijven. Bedenk je daarbij ook wat jouw sterke punten zijn als installatiebedrijf. Waarmee onderscheid jij je van de rest?

 

2. Werk samen

Als je je sterke punten helder hebt, is het tijd om jouw minder sterke punten vast te stellen. Zodra je weet op welk gebied er nog aandacht nodig is, kun je daaraan werken. Een manier om minder sterke punten aan te pakken, is door samen te werken met andere bedrijven in de technische sector. Jullie kunnen niet alleen kennis uitwisselen, maar ook elkaar aanvullen bij bepaalde opdrachten. Op die manier bied je meerdere opties en een groter totaalplaatje aan bij bedrijven.

 

3. Wees innovatief

De technische sector groeit snel. Dat is niet zo gek, want onze samenleving wordt steeds digitaler. Ook is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Dit vergt innovatieve en duurzame oplossingen. Als jouw bedrijf daarin meegroeit en innoveert, wek je de interesse van veel bedrijven.

 

4. Zet jouw bedrijf op de kaart

Als je de overstap maakt van particulieren naar aannemers, duurt het misschien even voordat nieuwe klanten naar je toe komen. Het is dus belangrijk dat je aan de buitenwereld laat zien wat jouw installatiebedrijf in huis heeft. Doe dit bijvoorbeeld door een piekfijne website op te zetten, vindbaar te zijn voor bedrijven en social media bij te houden. Dan komen de klanten wel!

 

VANTHUL helpt bij de overstap van particulieren naar aannemers

Wil je graag de overstap maken en je meer richten op bedrijven? Schakel dan de experts van VANTHUL in. Wij geven deskundig advies gericht op jouw bedrijf. We analyseren, geven nieuwe inzichten, helpen vooruitdenken en bieden ondersteuning. Bel of mail ons voor een afspraak. We staan graag voor je klaar.

 

Gerelateerde Artikelen

Share: