We maken gebruik van cookies

Accepteer

Meer controle op 1,5 metereconomie op bouwplaatsen

Bouwplaatsen moeten beter worden gecontroleerd op de naleving van maatregelen tegen het nieuwe coronavirus. Dat vindt vakbond FNV, die stelt dat veel bouwvakkers nu nog onmogelijk aan protocollen voor veilig werk kunnen voldoen.

De vakbond roept de Inspectie SZW strenger de regels te handhaven bij bouwprojecten. FNV baseert zich op een rondvraag onder ruim 1000 werknemers in de bouw, zowel leden als niet-leden van de vakbond. Van hen gaf 19 procent aan dat op de bouwplaats geen passende maatregelen zijn genomen om aan de voorschriften van het RIVM te kunnen voldoen, zoals het houden van anderhalve meter afstand. Ook zeggen enkele respondenten dat er te weinig voorzieningen zijn om de handen te kunnen wassen.

“Uit het onderzoek blijkt dat regels veel strenger moeten worden nageleefd en gehandhaafd om te kunnen blijven doorwerken”, stelt Peter Roos, FNV-bestuurder Bouw en Wonen. “De 1,5 metereconomie is op dit moment een feit, dus beschermende maatregelen voor werknemers zijn nog steeds hard nodig.”

 

Bron: AD

Gerelateerde Artikelen

Share: