Bekijk gratis de video als je onderneming nog niet klaar is voor de Energietransitie.

De Energietransitie-module van ons POWER-programma voor elektro-installateurs richt zich op de keuzes die je als ondernemer moet maken om maximaal te profiteren van de kansen die de energietransitie biedt. Wij vertellen je hier graag meer over, lees snel verder!

Videoregistratie webinar Energietransitie en Innovatie

Bekijk gratis de video als je onderneming nog niet klaar is voor de Energietransitie.

Tijdens het webinar schetste Gerd van ’t Hul de kansen die de energietransitie biedt voor de elektro-installateur. De overheid investeert de komende jaren meer dan 100 miljard, de belangrijkste subsidieregelingen werden kort besproken en Gerd stond stil bij de nieuwe activiteiten die zorgen voor werk met meer marge.

Specialist of manusje van alles?

De energietransitie dwingt de branche richting meer specialisatie. Zo zal je je als ondernemer van een elektrotechnisch installatiebedrijf moeten gaan richten op niches en marktsegmenten in combinatie met productspecialisatie. De noodzaak om te kiezen wordt verder versterkt door het tekort aan vakmensen in de installatiebranche. Je kunt simpelweg niet (meer) alles zijn voor iedereen. De snelheid van de technologische ontwikkelingen gecombineerd met krapte op de personeelsmarkt en concurrentie die zich (wel) specialiseert zetten het gemengde bedrijf met verschillende soorten klanten en een breed en diep assortiment buitenspel.

De juiste klanten kiezen

Hoe kies je de juiste klanten? Gerd presenteert tien criteria om je klanten te selecteren. Winst per klant is een van de belangrijkste criteria om efficiënt en effectief voor je opdrachtgevers te werken.

De toegevoegde waarde per uur in relatie tot de beperkte beschikbaarheid van uren maakt dat in een oogopslag duidelijk. Hoe je stap voor stap je toegevoegde waarde per uur kan laten toenemen, legt Gerd uit in de video.

Hoe verkoop je beter

Er worden nog veel te veel klussen ‘verkocht’ zonder een goed gesprek met de ‘eindklant’. Waarom is een goed gesprek dan zo belangrijk? Dit is belangrijk om de vraag achter de vraag te achterhalen. En zo te zorgen dat je aanbieding ook echt precies die vraag oplost. We moeten weg van de keuze voor de voordeligste aanbieding. Terug naar de beste oplossing. Die levert voor alle partijen de meeste toegevoegde waarde per uur op.

POWER helpt je door de chaos van de veranderingen

Ondernemers in de elektro-installatiebranche vinden niet of nauwelijks tijd om hun onderneming toekomstgericht op de energietransitie voor te bereiden. Maar niet allemaal… Er zijn slimme collega’s die gebruik maken van ons POWER-programma om een beslissende voorsprong op hun concurrenten te nemen. De beste klanten willen de nieuwe producten met de hoogste marge kiezen. Daarvoor moeten ze uit hun comfortzone komen. Wij helpen ze met ons POWER-programma door de chaos die verandering altijd met zich meebrengt. Ondertussen verdubbelen we binnen een jaar hun winst en zorgen we dat de ondernemer een dag per week overhoudt om na te denken, plannen te maken of tijd met z’n gezin door te brengen. Lees hier meer over ons POWER-programma, de POWER-garantie en andere ondernemersvragen die bij jou naar boven komen.

Bekijk de GRATIS video van het webinar Energietransitie en Innovatie

Ga naar https://vimeo.com/727753242/38c0d0e6fa om de video van webinar Energietransitie te bekijken.

Bekijken kost je een klein uur, maar het levert gegarandeerd goede ideeën op waar je zelf mee aan de slag kunt. Daar helpen we je natuurlijk met plezier bij. Stuur een e-mail naar cs@vanthul.nl om kennis te maken en te bespreken hoe we jouw onderneming met POWER verder kunnen helpen.

 

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen.

Share: