Wat verdient goed personeel?

Door het tekort aan technisch personeel moeten installatiebedrijven flink met elkaar concurreren om goede vakmensen binnen te halen. Als gevolg daarvan stijgen de lonen van installateurs. Maar wat verdient goed personeel nu eigenlijk? We vertellen je er alles over.

Verschillende factoren, verschillende salarissen

Wat verdient goed personeel? De salarissen in de installatiebranche hangen van veel verschillende factoren af. Er is daarom niet één gemiddeld loon. De volgende factoren hebben bijvoorbeeld invloed:

  • Werkervaring weegt natuurlijk mee. Iemand die pas is afgestudeerd, verdient minder dan iemand die al tien jaar installateur is.
  • Ook het niveau van de functie, en dus de mate van verantwoordelijkheid, speelt een belangrijke rol. Een hbo’er in een leidinggevende functie verdient meer dan een mbo’er die alleen uitvoerend werk doet.
  • De sector waarin iemand werkzaam is, heeft ook invloed op het salaris. Zo liggen de lonen in de mobiele telefoonbranche en beveiligingsapparatuur gemiddeld hoger dan in andere installatietechnische sectoren.
  • De bedrijfsgrootte speelt mee. Kleine bedrijven hebben over het algemeen minder te besteden dan grote. Daarom betalen ze vaak een iets lager salaris. Daarnaast hebben grotere bedrijven vaak meer budget voor bijscholing en ontwikkeling.
  • De plaats waar het bedrijf gevestigd is, is ook een factor. Zo verdient een werknemer van een installatiebedrijf in de randstad in veel gevallen meer dan eenzelfde medewerker in andere delen van het land.

 

Dit verdient goed personeel gemiddeld in de installatiebranche

De lonen in de installatiebranche kunnen dus erg verschillen. Gemiddeld genomen zijn dit de beloningen:

  • Het beginsalaris van een pas afgestudeerde ligt tussen de 1700 en 2000 euro per maand
  • Het salaris van een medior werknemer is gemiddeld tussen de 2100 en 2400 euro
  • Het loon van een senior medewerker ligt tussen de 2500 en 2800 euro, met uitschieters naar 3000 euro

 

Grote concurrentie door personeelstekort

Zoals gezegd, concurreren installatiebedrijven flink met elkaar als gevolg van het personeelstekort. De lonen zijn daardoor de afgelopen jaren tot wel 400 euro per maand gestegen. Bedrijven doen er alles aan om te voorkomen dat vacatures langdurig openstaan. Behalve hogere lonen bieden ze bijvoorbeeld goede doorgroei- en scholingsmogelijkheden, veel loonopslag en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk daarbij aan een auto van de zaak en veel vakantiedagen. Wil je als installatiebedrijf goed personeel aantrekken, dan kan het dus best zijn dat je veel meer moet bieden dan de gemiddelde lonen die hierboven staan.

 

Hulp nodig? VANTHUL adviseert je graag

Natuurlijk verdient goed personeel een goed salaris. Maar hoe zorg je dat je bedrijf die hoge beloningen weer terugverdient? Op welke plaatsen in je bedrijf kun je kosten besparen of winst behalen? Over dit soort vraagstukken adviseert je graag. Samen met jou kijken we hoe jouw onderneming ondanks de hogere kosten gezond kan blijven. Neem vooral even contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

 

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: