We maken gebruik van cookies

Accepteer

Zorgeloos met Pensioen

Heb jij je pensioen al geregeld? Een vraag waar je liever niet te veel over na wilt denken. ‘Als het goed is’ is het allemaal geregeld toch? Het kan nooit kwaad om er (nog) eens met een onafhankelijk adviseur over te sparren.

Als directeur grootaandeelhouder (DGA) ben je natuurlijk al jaren bezig om te werken voor je pensioen. Het is een onderdeel in de jaarrekening. Dit zou kunnen betekenen dat er op dit moment boekhoudkundig, een groot pensioen in de onderneming aanwezig is. Misschien mag je bijna met pensioen en heb je een fors bedrag in deze post zitten. Nu wil het feit dat dit bedrag betaald moet worden voordat je met pensioen gaat.

Mogelijk is het zo dat er één deel van het pensioen niet betaald kan worden door tegenvallende winsten of lagere opbrengsten van bedrijfspanden. Zonder afspraken te maken met de belastingdienst ben je verplicht om het gehele bedrag uit het ((installatie)bedrijf te halen. Het is dus onmogelijk dat er wordt afgezien van (één deel) van het pensioen zonder dat daar afspraken worden gemaakt met de belastingdienst.

Heb je interesse of meer vragen? Dan kun je contact opnemen met onze pensioenspecialiste. Zij zullen je adviseren wat het beste voor jouw pensioen en onderneming is. Indien noodzakelijk zullen er ook afspraken gemaakt worden met de belastingdienst. Het is dus verstandig om het pensioen in eigen beheer, tegen het licht te houden en na te gaan of deze tot uitkering kan komen. Zo niet, dan moeten de juiste acties worden gedaan. Hierna kun je gaan genieten van uw welverdiende pensioen!

Gerelateerde Artikelen

Share: