We maken gebruik van cookies

Accepteer

Hoe regel jij de bedrijfsopvolging?

Treurig maar waar, er gaat veel mis bij bedrijfsoverdrachten. Hoe dit komt? Vaak door een slechte voorbereiding.

De meeste bedrijven beginnen pas met het regelen van de bedrijfsopvolging als het daar ook daadwerkelijk tijd voor is. Maar wat als je bedrijf opeens eerder een opvolger nodig heeft? Bijvoorbeeld in het geval van arbeidsongeschiktheid? Dan is het zaak dat de bedrijfsopvolging goed geregeld is. Wij kunnen jou daarbij helpen.

Regel bedrijfsopvolging op tijd               

Om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen, is nadenken over de bedrijfsopvolging van groot belang. Ook wanneer alles goed gaat. Je weet namelijk nooit wat de toekomst brengt. Zo blijkt uit onderzoek dat 41% van de bedrijfsovernames niet uit vrije wil gebeurt. De bedrijfsopvolging is in deze gevallen altijd ongepland en dus niet voorbereid. In dat geval kunnen er gebeurtenissen plaatsvinden, die je zelf niet zo had gewild. Regel dus snel de bedrijfsopvolging, zodat jij zelf de controle hebt over wat er in de toekomst met jouw bedrijf gebeurt.

Hulp bij het regelen van bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging regelen kost veel tijd en voorbereiding. Er zijn talloze zaken waar je over na moet denken en het brengt lastige keuzes met zich mee. Factoren als de structuur, de waarde van het bedrijf en je eigen emotie spelen hierbij allemaal een belangrijke rol. Het is dan ook niet onverstandig om je tijdens het regelproces te laten ondersteunen door personen binnen en buiten jouw organisatie.

Wij begeleiden jou graag tijdens dit proces. Door onze ruime ervaring en branchekennis kennen wij alle obstakels waar jij tegen aan kunt lopen tijdens het regelen van de bedrijfsopvolging. Samen met jou zetten we de praktische en financiële zaken op papier. Zo weet jij zeker dat de continuïteit van jouw bedrijf gewaarborgd wordt als je zelf niet meer aan het roer staat.