We maken gebruik van cookies

Accepteer

Afzien van vrijwilligersvergoeding geeft recht op giftenaftrek

Een vrijwillig bestuurder heeft recht op aftrek van € 1500 in verband met het afzien van een vrijwilligersvergoeding van een stichting. Dit is een uitspraak van het hof, die oordeelt dat uit de stukken blijkt dat hij aannemelijk heeft gemaakt recht te hebben op een vrijwilligersvergoeding waarover hij vrijelijk kon beschikken.

De vrijwilliger is bestuurder werkzaam bij een ANBI stichting. In het geschil is of hij recht heeft op een giftenaftrek van € 1.500 voor toepassing van de drempel. Het gerechtshof oordeelt dat hij recht heeft op aftrek van € 1.500 in verband met afzien van een vrijwilligersvergoeding van de stichting.

In navolging van de rechtbank is het hof van oordeel dat uit de stukken van het geding volgt dat hij aannemelijk heeft gemaakt recht te hebben op een vrijwilligersvergoeding waarover hij vrij kan beschikken.

Heeft u vragen over de giftenaftrek of andere vergoedingen, bel ons gerust.Vraag naar Gerard van’t Hul / gerard@vanthul.nl. Of bel ons kantoor in Wilnis of Woerden, 0297- 23 17 17

Share: