We maken gebruik van cookies

Accepteer

Boetebeleid aangifte Loonheffing per 1 juli 2011

Vanaf 1 juli is het boetebeleid voor de loonheffingen strak ingeregeld. Als u geen of te laat aangifte doet krijgt u een boete van € 61. De termijnen zijn ook verkort tot 7 kalenderdagen na de uiterste betaaldatum. De belastingdienst heeft tot nu de boete van € 61 voor het te laat doen van aangifte loonheffingen, niet opgelegd. Vanaf 1 juli krijgt u deze boete wel als u te laat aangifte doet.

U doet te laat aangifte loonheffingen als uw aangifte na de uiterste aangiftedatum bij de belastingdienst binnen is. Ontvangt de belastingdienst uw aangifte na de coulancetermijn (7 kalenderdagen na de uiterste aangiftedatum) of helemaal niet, dan krijgt u een boete van € 61.

De coulancetermijn voor het niet of te laat betalen van uw loonheffingen eindigt op de datum van de naheffingsaanslag. Vanaf 1 juli is deze coulancetermijn korter: 7 kalenderdagen na de uiterste betaaldatum. Betaalt u de loonheffingen niet, niet volledig of te laat, dan kunt u een boete krijgen van 2% van het niet of te laat betaalde bedrag, met een minimum van € 50 en een maximum van € 4.920. Alle wijzigingen zijn van toepassingen voor alle aangiften.

Share: