We maken gebruik van cookies

Accepteer

De vier stadia van financiële vrijheid

Bij de vier stadia van financiële vrijheid gaat het erom je inzicht te geven in wat de mogelijkheden zijn van voldoende vermogen hebben om niet meer te hoeven werken.

Onlangs had ik een afspraak met een van onze klanten. Tijdens deze afspraak heb ik voor het eerst de vier stadia van financiële vrijheid gepresenteerd. Deze vier stadia komen uit het boek Money Master The Game van de Amerikaanse auteur Tony Robbins en dit heb ik overgenomen omdat ik het zelf niet beter zou kunnen verwoorden. De stadia gaan over het gegenereerde inkomen uit investeringen. Want dat is namelijk wat financiële vrijheid is: je maandelijkse inkomen, zonder dat je hoeft te werken, is groot genoeg om het leven te leiden dat je zou willen.

Het eerste stadium: Financiële zekerheid

Wanneer je dit stadium hebt bereikt dan is het inkomen dat voortkomt uit je investeringen voldoende om te kunnen wonen zoals je nu woont, voldoende geld hebt voor de dagelijkse maaltijden en het huishouden, het vervoer geregeld is zoals je dit zou willen (openbaar vervoer of een auto) en je de minimale benodigde verzekeringen kunt betalen.

Het tweede stadium: Financiële vitaliteit

Wanneer je dit stadium hebt bereikt, dan kun je vrijer leven dan bij alleen financiële zekerheid. Je hebt voldoende geld voor kleding, om uit eten te gaan of een andere vorm van luxe vermaak en voldoende geld voor de kleine luxe kosten, zoals de sportschool of een weekendje weg.

Wanneer je het derde stadium hebt bereikt, dan ben je financieel onafhankelijk: je hebt maandelijks voldoende inkomen om in de basisbehoeften te voorzien.

Het derde stadium: Financiële vrijheid

Echte financiële vrijheid wordt bereikt wanneer er óók geld is voor vakanties, stedentrips, de studie van de (klein) kinderen, of zelf een leuke studie of opleiding doen? Het vermogen genereert in dit stadium voldoende inkomen om deze uitgaven te kunnen doen.

Het vierde stadium: Absolute financiële vrijheid

Wanneer dit stadium is bereikt, dan hoef je je nergens meer zorgen over te maken. Absolute financiële vrijheid betekend dat je in staat bent om het droomleven te leiden dat je zelf zou willen. Droomvakanties? Mogelijk! Ferrari/Lamborghini/Porsche/Bentley/Of een ander favoriet merk? Mogelijk! Altijd al met een privé vliegtuig de wereld rond willen vliegen? Mogelijk!

Verder is onze dienstverlening Vermogen erop gericht om je zo snel mogelijk financiële vrijheid te laten bereiken. Wanneer je hier meer over wil weten, stuur dan een e-mail met het onderwerp “VRIJHEID” naar gj.vanthul@vanthul.nl en je ontvangt hier meer informatie over.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: