We maken gebruik van cookies

Accepteer

Financiële vrijheid: Vermogensallocatie

Dit artikel gaat over GELD. Probeer eens het woord GELD te laten vallen tijdens een gemiddeld verjaardagsfeest en gesprekken om je heen zullen worden stopgezet om – al dan niet stiekem – mee te luisteren naar wat jij te vertellen hebt.

Geld is ook een makkelijk woord. Om geld heen zijn veel moeilijkere termen bedacht zoals financiën, onderpand, investeren of vermogensallocatie. Vandaag wil ik het hebben over de vermogensallocatie. Let op! Mocht je nu vermoeid overwegen om op het kruisje linksboven te klikken (linksboven voor de MAC gebruikers): dit artikel kan je leven veranderen. BAM, die zit. Dat is nogal een uitspraak Van ’t Hul, hoor ik je denken. Maar juist de manier waarop je je investeringen hebt ingericht – de vermogensallocatie – is het belangrijkste ingrediënt voor financiële vrijheid (niet meer te hoeven werken voor je geld).

Wat zijn de kosten van financiële vrijheid?

Of beter: hoeveel kost jouw droom? Hoeveel geld heb je nodig om financieel onafhankelijk, veilig en vrij te zijn..? Raad eens: € 1 miljoen, € 5 miljoen, € 50 miljoen? Pak een momentje en schrijf het ergens op. Het mag elk getal zijn waar je aan denkt. Waarschijnlijk is het een groot getal, te groot om ooit te bereiken, want hoe moet je dat doen? Mijn antwoord: in de meeste gevallen is dit getal veel te groot.

Ik wil je vragen om het getal op te splitsen in maandelijkse uitgaven. Voorbeeld: mijn droomauto is een Bentley. Deze kost geen € 350.000, maar ongeveer € 8.000 per maand. Een huis van € 2 miljoen kost ongeveer € 7.000 per maand. Zo kun je nog even doorgaan.

Financiële vrijheid

Een van de grootste fouten die mensen maken, is dat we allemaal denken dat we dit geld allemaal verdiend moeten maken voordat we van het échte leven kunnen genieten. Ze werken om er te komen en komen er dan achter dat het leven verder is gegaan. Wanneer ze dan eindelijk hun doelvermogen hebben, dan weten ze niet hoe ze het geld moeten uitgeven omdat er zoveel is opgeofferd om er te komen.

Het gaat om balans, je moet een balans vinden tussen wat je nu uitgeeft en wat je in de toekomst nodig hebt. Teveel nu uitgeven is niet goed, maar teveel voor later sparen is ook niet goed.

Het gaat om het volgende:

  • Een plan
  • Opofferingen
  • Vermogensallocatie

Het plan

Wat is jouw plan en voor jouw familie, die absoluut haalbaar en binnen bereik is? Schrijf je dromen en wensen op papier en bedenk wat het maandelijkse getal is dat hier bij hoort. Inderdaad, je hebt hier wat werk aan te doen. Wij kunnen je helpen, maar je moet dit echt willen. De meeste mensen overschatten wat ze in een jaar kunnen bereiken, en ze onderschatten enorm wat ze in een decennium of twee kunnen bereiken.

Opofferingen

Geen verspilling meer. Niet om het klimaat te redden, maar om je toekomst veilig te stellen. Dit moet je natuurlijk ook met je partner overeen komen.  

Verdien meer

Hoe doet je bedrijf het? Het maakt mij niet uit wat het antwoord op deze vraag is, want het kan altijd beter. Je moet aan je bedrijf werken, daar moet je 95% van je energie en tijd instoppen. Laat ons je helpen je groei en winstverbetering te versnellen: lees hier meer. Meer winst zorgt ervoor dat je meer geld overhoudt en dus kun je meer hiervan investeren en dus ben je weer een stap dichterbij financiële vrijheid.

Vermogensallocatie

Als je dan geld hebt om te investeren. Investeer het dan zo dat de opbrengst gemaximaliseerd wordt en het risico zo klein mogelijk is. Wij zijn een grote fan van passieve investeringen – investeringen waar je geen tijd in hoeft te steken, maar die ook weinig geld kosten. Investeringen zoals indexfondsen, obligaties, bedrijfsleningen. Neem contact op met ons als je hier meer over wilt horen.

Dit over financiële vrijheid. Bekijk hier onze pakketten om te zien wat er bij jou past. In mijn volgende blog ga ik in op de beste manier om te investeren om vermogen op te bouwen.

 

 

 

Gerelateerde Artikelen

Share: