We maken gebruik van cookies

Accepteer

Verdienmodellen voor installateurs

Voor grotere projecten is een gefaseerde benadering interessant voor installateurs. In de ICT-wereld is dat een gebruikelijke manier van werken, omdat het je de mogelijkheid biedt om tijdens de ontwikkeling te profiteren van de kansen en verbetermogelijkheden die je onderweg tegenkomt – en tegenvallers te omzeilen door alternatieven te gebruiken. Daarbij is het logisch dat de financiële afspraken per fase meebewegen.

Betere kwaliteit met gezonde marges

Installateurs kunnen zo’n fasering bijvoorbeeld inrichten met een ontwerp- en begrotingsfase in de vorm van een globale budgetindicatie, werkvoorbereiding voor de installatie en een meer gedetailleerde begroting, het installatiewerk aanbieden in verschillende stappen – bijvoorbeeld per functionaliteit en de nazorg en service in abonnementsvorm aanbieden. Belangrijkste voordeel is dat de opdrachtgever de oplossing krijgt die hij graag zou willen. De installateur kan meebewegen om extra wensen of kostenbesparingen te realiseren en een hogere toegevoegde waarde per uur realiseren.

Geen verrassingen

Voordeel van deze benadering is dat zowel de opdrachtgever als de installateur niet voor onplezierige verrassingen komen te staan en er tijdens het werk ruimte is ingebouwd voor kwalitatieve bijsturing. Per saldo levert dat een beter verdienmodel voor de installateur op en een hogere kwaliteitsbeleving door de opdrachtgever.

Meer weten over nieuwe verdienmodellen voor installateurs? Kijk op onze POWER-webinar pagina’s en download ons werkboek Nieuwe verdienmodellen voor installateurs.

Share: