We maken gebruik van cookies

Accepteer

Gewoon leuk werken, dat wil iedereen. Jij als installateur wil dat natuurlijk ook.

Gewoon leuk werken, dat wil iedereen. Jij als installateur wil dat natuurlijk ook. Waar zit het gevoel van leuk werken voornamelijk in?

Gewoon leuk werken, hoe doe je dat?

Dat je het gevoel hebt dat je de juiste dingen doet. En iedere dag het verschil maakt niet alleen voor je klanten maar ook voor jezelf en je medewerkers. Hieronder 5 tips die je hierbij kunnen helpen.

 

Tip 1:Werk slimmer, niet harder

Wanneer is de laatste keer dat jij nagegaan bent wat je softwarepakket kan? Wat de software grotendeels over kan nemen, hoef jij in ieder geval niet meer te doen. Meestal zijn het ook taken die je ook het liefst door de computer uit wil laten voeren, zoals administratieve handelingen.

Een goede eerste stap zou zijn om met je softwareleverancier te bellen en te vragen of je contactpersoon langs kan komen. Samen met hen kan je dan kijken welke processen je zou kunnen automatiseren. Dit kan zorgen voor leuk werken.

Tip 2: Werk regelmatig aan je onderneming

Wanneer is de laatste keer dat je aan je onderneming hebt gewerkt? Soms zie je misschien geen verbetering in hoe de dingen gaan in je onderneming. Terwijl je dat wel graag wilt. Zorg er voor dat je hier tijd voor maakt. Dat geeft je ook een fijn gevoel aan het einde van de dag. De doorgevoerde verbeteringen maken ook dat je lekkerder in je vel zit op je werk.

 

Tip 3: Neem vakantie om werk leuk te houden

Gewoon leuk werken is regelmatig op vakantie gaan/vakantie nemen: Vakantie is altijd een moment van reflectie. Als je wat afstand van je werk neemt kom je tot nieuwe ideeën. Zorg er voor dat je op vaste momenten je rust pakt en op vakantie gaat. Neem dan ook echt afstand en probeer het inloggen en zakelijk e-mailen te beperken.

 

Tip 4: maak dingen af

Het afhandelen en afstrepen van taken die je hebt liggen geeft een voldaan gevoel aan het eind van de dag. Niets is vervelender dan die paar taken die iedere keer blijven liggen, of waarvan je soms kleine stukjes kan oppakken.

Uit onderzoek is overigens ook gebleken dat het gefocust werken aan één taak je de helft sneller laat werken. Andersom gezegd. Als je meerdere taken tegelijk oppakt, doe je er dus 2x zo lang over.

Gerelateerde Artikelen

Share: