We maken gebruik van cookies

Accepteer

Interview Marien Vellekoop V&R techniek Monster

V&R Techniek in Monster is een allround dienstverlener op het gebied van Elektrotechniek, Beveiligingstechniek en ICT voor zowel de particuliere- als de zakelijke markt, overheid en zorginstellingen. Sinds de oprichting in 1973 is de organisatie meegegroeid met de technische ontwikkelingen. Naast licht- en krachtstroominstallaties een breed pakket aan diensten en technische oplossingen op gebied van beveiligingstechniek en ICT. Met deze drie gespecialiseerde bedrijfsonderdelen levert V&R Techniek maatwerk en worden zowel afzonderlijke opdrachten als combinatieprojecten gerealiseerd.

Luxeprobleem

Bij V&R Techniek werken momenteel 15 mensen, maar daar zouden er makkelijk nog vijf bij kunnen om alle aanvragen te accepteren. De werkdruk lossen we op door werk te zoeken waar de combinatie materiaal/arbeid gunstig voor ons is. De particuliere markt richten we ons niet meer actief op. Goede klanten blijven we graag van dienst. Dat is een luxeprobleem. De krapte op de arbeidsmarkt zagen we al geruime tijd aankomen, nu zitten we er middenin.

Totaalprojecten

We richten ons vooral op brede totaalprojecten, waarin we onze drie specialismen kunnen combineren. Op dit moment bijvoorbeeld een school waar we het installatiewerk, de ICT-voorzieningen, de beveiligingssystemen en zonnepanelen verzorgen. Aanbestedingen doen we zo min mogelijk aan mee. Nieuwe opdrachtgevers krijgen we door referenties van bestaande klanten die ons aanbevelen. Daarnaast werken we samen in bouwteams met aannemers waar we een vaste relatie mee opgebouwd hebben. Dat heeft zich ontwikkeld tot ingewerkte teams die een beter product leveren tegen dezelfde prijs. Die samenwerkingservaring betaalt zichzelf terug in elk nieuw project.

Van ’t Hul

We werken inmiddels een jaar of vier samen met VtH. Onze vorige accountant gaf ons te weinig ondersteuning. Alleen de jaarcijfers. Bij VtH hebben ze echt verstand van het installatiebedrijf en komen ze met goede voorstellen en adviezen. Daar hebben we zeer zeker veel baat bij. VtH verzorgt de administratie voor ons en monitort elke kwartaal hoe we ervoor staan. Daar kunnen wij als dat nodig is meteen op sturen. Dat geldt voor de omzet, de resultaatontwikkeling en de cashflow – er wordt actief gesignaleerd als die uit de pas lopen. De drukte brengt met zich mee dat ik zelf ook veel operationeel bezig ben, waardoor je uit jezelf niet aan andere belangrijke zaken toekomt. Dankzij VtH kunnen nu steeds op tijd schakelen.

Energietransitie

Dat vraagt andere keuzes, waarvan ik vind dat die ten goede komen aan het vak. Combinaties van zonnepanelen en laadpalen met energiemanagementsystemen. Auto’s die opladen als de energievraag laag en het tarief gunstig is.  Nieuwe laadpalen die zijn voorbereid op energie terugleveren uit de accu van de auto als er veel vraag naar energie is en de prijs dus hoog. Dan is het energiemanagementsysteem behalve heel economisch ook nog eens heel duurzaam. Bij V&R Techniek zijn we daar al volop mee bezig.

Share: