We maken gebruik van cookies

Accepteer

Manieren om verduurzaming van gebouwen te financieren

We willen natuurlijk allemaal bijdragen aan een beter klimaat. Er zijn een aantal manieren om verduurzaming van gebouwen financieren lees je hier. Dat is ook nog eens goed voor je eigen portemonnee.

Want hoe fijn zijn een lage energierekening en allerlei subsidies? Een lastige kwestie bij het verduurzamen van gebouwen is vaak de financiering. Gelukkig hoef je je daar eigenlijk niet druk om te maken. Er zijn namelijk talloze manieren om dit te doen. In deze blog lees je er meer over.

 

Financiering van de bank

Het klinkt misschien als een moeilijke opgave om financiering van de bank rond te krijgen. Maar dat geldt niet als het gaat om doelen die goed zijn voor het klimaat. Want banken willen graag vergroenen. En dus financieren ze bedrijven die ook groener willen zijn. Zo hebben sommige banken al aangekondigd dat zij alleen een bedrijf financieren dat al minstens energielabel C heeft of dit wil krijgen.

 

Verduurzaming loont

Gebouwen verduurzamen helpt ook om een hogere lening van de bank te krijgen. Een duurzaam gebouw heeft namelijk een hogere executiewaarde, wat beter is voor de LTV-waarde. De loan-to-value (LTV) is een percentage dat de verhouding tussen het leenbedrag en de waarde van een gebouw laat zien. Hoe lager het percentage, hoe meer zekerheid er is voor een bank dat het bedrag wordt terugbetaald. Klop dus gerust aan bij de bank als je jouw bedrijfspand wilt verduurzamen. Dat wordt beloond!

 

Subsidies en regelingen van de overheid

Naast banken wil ook de overheid graag dat bedrijven verduurzamen. Om dit te stimuleren, zijn er verschillende subsidies die je op weg helpen of die je belonen als je je bedrijf duurzamer maakt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende drie:

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Als je als bedrijf investeert in energiezuinige technieken, kun je daar belastingvoordeel uithalen. Voor deze investeringen mag je namelijk 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het gaat hierbij om investeringen die duidelijk zijn omschreven in de Energielijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Benieuwd of u EIA kunt aanvragen? Neem contact op met Van ’t Hul voor advies.

 

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Investeer je in energiezuinige technieken? Dan kun je niet alleen in aanmerking komen voor EIA, maar ook subsidie krijgen voor de aanschaf van bepaalde apparaten. Denk daarbij aan zonneboilers en warmtepompen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de hoogte van de subsidie en de precieze soorten apparaten.

 

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)

Wil je investeren in energie-innovatie, door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je misschien recht op de subsidie DEI+. Ben je benieuwd wat nog meer onder energie-innovatie valt en naar het precieze subsidiebedrag? Schakel onze specialisten in. We helpen je ook graag om de subsidie aan te vragen.

 

Voordeel voor klanten

Niet alleen voor jouw onderneming heeft verduurzaming voordelen, ook voor je zakelijke klanten is het interessant. Als je bijvoorbeeld een energiezuinige koelinstallatie installeert bij een bedrijf, kunnen ze gebruikmaken van de EIA-regeling. Er valt dus veel te winnen voor zowel jouw installatiebedrijf als voor klanten.

 

VANTHUL geeft advies bij de financiering

Financiën zijn lastig en in het geval van verduurzaming van gebouwen, is het verstandig om er de tijd voor te nemen. Anders loop je misschien veel financiële voordelen mis. Heb je hulp nodig? VANTHUL geeft deskundig advies, gericht op jouw bedrijf. Samen kijken we welke financiering voor jouw bedrijf interessant is en welke optie het meest oplevert. Bel of mail ons voor een afspraak. We staan graag voor je klaar.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: