We maken gebruik van cookies

Accepteer

Waar kunnen jouw klanten subsidie voor krijgen? | VANTHUL

Waar kunnen jouw klanten subsidie voor krijgen? De energietransitie is in volle gang. Een onderdeel daarvan is de verduurzaming van gebouwen. Helaas kost dat veel geld. Daarom heeft de overheid allerlei subsidies in het leven geroepen. Jouw klanten hebben hier onder bepaalde voorwaarden recht op. Hieronder lees je waar jouw klanten subsidie voor kunnen aanvragen.

Waar kunnen jouw klanten subsidie voor krijgen?

Particulieren kunnen aanspraak maken op de SEEH, oftewel de subsidie energiebesparing eigen huis. Je klant moet wel eigenaar en bewoner van het huis zijn. Hij of zij komt in aanmerking voor de subsidie als een deskundig bedrijf minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd. Enkele voorbeelden daarvan zijn dakisolatie, spouwmuurisolatie en het plaatsen van hoogrendementsglas. Je klant kan de subsidie pas aanvragen nadat de werkzaamheden klaar zijn. Het bedrag kan oplopen tot 10.000 euro per woning.

 

SEEH voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties

Waar kunnen jouw klanten nog meer subsidie voor krijgen? Een andere soort van de SEEH is die voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Er zijn wel wat verschillen met de subsidie voor eigenaren en bewoners. Zo is het hierbij de bedoeling dat je klant de SEEH per gebouw aanvraagt voordat de isolatiemaatregelen worden uitgevoerd. En de subsidie geldt niet alleen voor de maatregelen zelf, maar ook voor energieadvies. In dat geval stelt een adviseur een rapport op met de meest effectieve maatregelen voor het betreffende gebouw. De subsidie voor deze laatste moet je klant wel achteraf aanvragen. De bedragen verschillen sterk per aanvraag.

 

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Naast de SEEH is er de investeringssubsidie duurzame energie, oftewel ISDE. Hier valt allerlei duurzame apparatuur onder. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen aanspraak maken op deze subsidie. Er gelden wel allerlei voorwaarden, bijvoorbeeld dat een deskundige installateur het apparaat installeert. Deze duurzame apparaten vallen onder de ISDE:

  • Er is een lijst met merken en types warmtepompen die in aanmerking komen voor de subsidie. Het subsidiebedrag ligt tussen de 1000 en 2500 euro.
  • Deze moet bedoeld zijn om een ruimte of tapwater te verwarmen. De hoogte van de subsidie ligt per apparaat rond de 500 euro.
  • Deze moet stoken op korrels van geperste houtsnippers, ook wel houtpellets genoemd. Je klant maakt aanspraak op 50 euro subsidie per kW vermogen van de kachel, met een minimum van 500 euro.
  • Deze moet stoken op houtachtige biomassa. Het bedrag verschilt sterk per apparaat, omdat er veel verschillen tussen de energieprestaties zijn.

 

Ingewikkelde regels en voorwaarden

Elke subsidie heeft zo haar eigen regels en voorwaarden. Hierboven hebben we daar slechts een klein deel van beschreven. Zorg dat je klant zich vooraf goed informeert, zodat hij of zij niet voor verrassingen komt te staan. Want je klant moet echt overal aan voldoen om aanspraak te maken op de subsidies. Verwijs hem of haar daarom naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar staat elke subsidieregeling uitvoerig beschreven. Ook kan je klant via die site een aanvraag doen.

 

Advies nodig? VANTHUL helpt je graag

Wil je voor je bedrijf duurzame apparatuur aanschaffen en daarvoor subsidie aanvragen? Of wil nog uitgebreider weten waar jouw klanten subsidie voor krijgen?? Maak dan eens een afspraak bij VANTHUL. We vertellen je graag over de mogelijkheden en adviseren je over de voordeligste opties. Lees ook onze blog over wat de invloed van het klimaat op de werkgelegenheid is.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: