We maken gebruik van cookies

Accepteer

Klimaat heeft grote invloed op werkgelegenheid

Het is geen geheim dat het goed gaat met de installatiebranche. Door de verduurzaming van ons land is er veel vraag naar allerlei milieuvriendelijke apparatuur. Maar dat is niet het enige. Ook het klimaat heeft een grote invloed op de werkgelegenheid. De warmere zomers zorgen namelijk voor een enorme vraag naar airco’s. Daarnaast zijn zonnepanelen niet aan te slepen. Het gevolg? Installateurs komen bijna om in het werk.

Het klimaat heeft grote invloed

Vorig jaar was een ongekend warme zomer. Sindsdien is het aantal aanvragen voor airconditioning enorm. Dit jaar begon de gekte zelfs al in februari, toen er een ongewoon warme week was. En er is niet één type klant: zowel in huis als op het werk houden mensen graag het hoofd koel. Het is duidelijk dat het klimaat grote invloed heeft op de de samenleving.

 

Zzp’ers en nieuwbouwwoningen

Toch is er wel een patroon te ontdekken in de aanvragen. Zo zijn er veel thuiswerkers, bijvoorbeeld zzp’ers, die een airco nemen. Zij willen namelijk ook met tropische temperaturen comfortabel doorwerken. Een koel huis zorgt dan voor een betere productiviteit.

Daarnaast is airconditioning erg populair bij nieuwbouwwoningen. Die zijn over het algemeen heel goed geïsoleerd. Daardoor speelt verwarming daar een steeds minder grote rol, terwijl de vraag naar verkoeling alleen maar toeneemt. De verwachting is dan ook dat koelen de komende jaren zelfs belangrijker wordt dan verwarmen. Je ziet ook hier dat het klimaat grote invloed heeft.

 

Duurzame combinatie met zonnepanelen

Ook voor mensen die hun huis of bedrijfspand willen verduurzamen, is een airco steeds aantrekkelijker. Dat komt vooral doordat airconditioning tegenwoordig gebruikmaakt van dezelfde techniek als warmtepompen. Energiezuinig dus. Wat installateurs daarnaast steeds vaker zien, is een combinatie met zonnepanelen. Een airco staat namelijk vooral overdag aan, als de zon volop schijnt. Zo kan dit verkoelende apparaat optimaal gebruikmaken van de stroom die zonnepanelen produceren. Door de warmere zomers is er bovendien een stijgende vraag naar zonnepanelen.

 

Optimaal gebruikmaken van de toenemende vraag? VANTHUL helpt

Wil je graag gebruikmaken van de enorme vraag naar zowel airco’s als zonnepanelen, maar weet je niet goed hoe je je bedrijf het beste in de markt kunt zetten? De adviseurs van VANTHUL staan graag voor je klaar. We kijken graag hoe je de beste strategische keuzes kunt maken. Het klimaat heeft grote invloed op ons allemaal. Profiteer van de grotere werkgelegenheid.

Gerelateerde Artikelen

Share: