We maken gebruik van cookies

Accepteer

Hoe ziet de toekomst van de installateur eruit?

Een ding is een feit: de technische sector verandert razendsnel. Techniek is namelijk niet alleen onmisbaar, maar ook doorslaggevend in de industrie, infrastructuur, veiligheid en mobiliteit.

Kortom: alles draait om techniek. En hiermee dus ook om installateurs. Maar hoe ziet de toekomst van de installateur eruit? Is die wel zo rooskleurig? En waar moet je als installateur rekening mee houden in de toekomst? Wij vertellen het je.

 

Rooskleurige vooruitzichten voor innovatieve installateurs

Wie innovatief is, kan de toekomst rooskleurig tegemoetzien. Er is in Nederland namelijk geen bedrijfstak te vinden met nog betere vooruitzichten dan de technische sector. De positie van de installateur wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. Hoe dat komt? Door bijvoorbeeld de toename van technische installaties in gebouwen. Maar ook ICT speelt een cruciale rol. Zo zijn alle technische systemen verbonden via internet. En het hele proces van ontwerp tot en met beheer en onderhoud digitaliseert in rap tempo. Dat geldt ook voor de commerciële datacommunicatie. Het gevolg hiervan? De productiviteit neemt binnen enkele jaren toe met maar liefst 10%.

 

Meer vraag naar slimme technische oplossingen

Nederland gaat verduurzamen. Afval wordt meer en meer grondstof, er komen hogere duurzaamheidsnormen en in 2023 moeten kantoorgebouwen over energielabel C beschikken. Een logisch gevolg daarvan is dat steeds meer bedrijven naar slimme technieken en oplossingen zoeken, zoals bijvoorbeeld smart lighting. Er komt dus meer vraag naar zulke technische oplossingen. Wil jij een rooskleurige toekomst? Dan moet je aanpassen en veranderen. Er is geen ontkomen aan.

 

Samenwerkingen aangaan

Installateurs zullen dus niet snel om werk verlegen zitten. Maar hoe kun je als installateur je dienstverlening aanpassen? Zodat je klantgericht blijft werken? Door samen te werken en te delen met andere partijen. Partijen die innovatief zijn en die voor jou een platform kunnen vormen naar (nieuwe) klanten. Werk bijvoorbeeld samen met een partij die expert is in lichtberekeningen maken of programmeren. Kortom: biedt totaaloplossingen aan. Zo bespaar je tijd en houd je de kwaliteit hoog.

 

Maak meer gebruik van social media

Probeer ook meer gebruik te maken van social media. Natuurlijk weten wij dat dit tijd kost. Spaarzame tijd, die je nu nodig hebt om de vele klussen te klaren. Maar toch is het belangrijk jezelf te profileren via deze online kanalen. Dit maakt jou beter vindbaar en toegankelijker voor je klanten. Grote kans dat jouw toekomst als installateur er ook rooskleurig uit komt te zien!

 

Meer weten over de toekomst van een installateur? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in de installatiebranche. Wij informeren ondernemers over de ontwikkelingen in de markt en hun branche.

Gerelateerde Artikelen

Share: