We maken gebruik van cookies

Accepteer

Ondernemen is vooruitzien

Het vierde kwartaal staat bij veel bedrijven in het teken van de jaarafrondring. Wordt het een matig, goed of uitstekend jaar? Het vierde kwartaal maakt of breekt het jaar. Spannend…

Niet echt, voor bedrijven die begroten. Door de begroting steeds naast de actuele cijfers te houden gedurende het jaar, wordt snel duidelijk welke kant het op gaat. Slecht, in een taaie marktsituatie. Realistisch, als de zaken zich ontwikkelen zoals voorzien. Of Goed, als de onderneming de wind in de zeilen heeft en boven verwachting presteert.

Hoe komt zo’n scenario begroting tot stand? Op basis van uw eigen cijfers van de afgelopen twee jaar. Een goede analyse van uw accountant en een benchmark van uw cijfers met branche-informatie. We maken op basis van een analyse van die informatie drie scenario’s: Slecht, Realistisch en Goed. Uitgewerkt naar de kosten en opbrengsten die in uw onderneming geadministreerd worden, zodat u per kwartaal de vinger letterlijk aan de pols kunt houden en al vroeg in het jaar weet hoe uw ondernemingsjaar zich zal gaan ontwikkelen. Niet alleen voor het lopende jaar, ook voor het komende jaar. Waardoor u tijdig kunt reageren als uw onderneming slechter of veel beter dan begroot presteert. Want in beide gevallen wilt u op tijd kunnen bijsturen.

De meeste ondernemers houden niet van verrassingen. Die ondernemers doen zichzelf een plezier door met scenario’s te gaan begroten. Als u wilt weten wat dit voor uw onderneming kan betekenen, bel of mail dan met Gerd van ’t Hul voor een vrijblijvende afspraak.

Share: