We maken gebruik van cookies

Accepteer

Stamrecht BV

In het verleden hebben velen een ontslagvergoeding gestort in een zogenaamde Stamrecht BV. Na de oprichting en advisering daarover door een specialistisch kantoor, is niet iedereen even goed voorgelicht dan wel niet goed begrepen dat er wel voorwaarden zijn verbonden aan een dergelijke regeling. Een misverstand is dan men denkt ongelimiteerd te mogen “snoepen” van het geld, al dan niet in de vorm van een lening of door incidenteel opgenomen bedragen te verlonen.

Een dergelijke handelswijze levert een aanzienlijk risico op. De zakelijkheid van een dergelijke handelswijze is namelijk twijfelachtig en strijdig met opvattingen over periodieke uitkeringen. De belastingdienst heeft aangekondigd op te gaan treden tegen oneigenlijk gebruik van stamrecht kapitaal. Het is aan te raden op niet al te lange termijn in overleg te treden met de belastingdienst als u een stamrecht oneigenlijk hebt gebruikt.

Misschien voorkomt u daarmee belastingaanslagen en boeten. Heeft u behoefte aan een goed advies, neem dan contact op met Gerard van’t Hul voor een afspraak op één van onze kantoren in Woerden of in Wilnis. Bel gerust voor een afspraak 0297 – 23 17 17 of kijk op onze website:www.vanthul.nl

Share: