We maken gebruik van cookies

Accepteer

Van installateur naar adviseur, hoe doe je dat?

Het vak van installateur verandert. Allereerst: een installateur is tegenwoordig veel meer dan een elektricien. De tijden dat het alleen maar over de meterkast en schakelmateriaal ging liggen ver achter ons.

Nee, tegenwoordig gaat het over zonnecollectoren, pvt-panelen, wtw-balansventilatie, warmtepompen en Rc-waardes. En nog meer dan dat. Kortom: de installateur wordt steeds vaker adviseur. Dat heeft gevolgen voor het vak. Als specialist in de installatiebranche vertellen we je graag hoe je die stap van installateur naar adviseur zet.

Van installateur naar adviseur betekent (bijna) alles weten

Je klanten horen steeds vaker over nieuwe trends, ontwikkelingen en technologieën die beschikbaar komen in de installatiebranche. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering, duurzame energie en verhalen over warmtepompen, warmtenetten en balansventilatie. En bij wie gaan ze te raden als ze daar meer over willen weten? Juist. Bij jou. Want jij bent voor hen de expert. Dat er verschillen zitten in kennis en expertise tussen e- en w-installateurs, aannemers of isolatiespecialisten is voor je klanten vaak niet duidelijk. Jij moet gewoon overal verstand van hebben.

Van installateur naar adviseur betekent inspelen op verandering

Je zult dus moeten inspelen op die verandering wil je nu en in de toekomst je klanten goed kunnen blijven adviseren. Een onmogelijke taak? Zeker niet. Een beetje slimme installateur kan vrij snel meer ‘allround’ worden door zijn kennisniveau op te krikken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bij- of omscholing
  • Nieuwe netwerken opbouwen met leveranciers
  • Samenwerken of samengaan met (gespecialiseerde) bedrijven

Van installateur naar adviseur betekent  de kennis opzoeken!

De snelste en meest laagdrempelige manier om met het bovenstaande aan de slag te gaan is om jezelf te informeren en te netwerken. Verschillende vakbeurzen binnen de installatiebranche zijn daarvoor de ideale springplank. En wat wil nu het toeval? Binnenkort staat er weer eentje op de agenda waar we je graag op willen wijzen.

 

Kom 14 t/m 16 mei naar de Installatie & Elektro Vakbeurs

Altijd al eens een bezoekje aan Gorinchem willen brengen? Combineer in mei dan het nuttige en aangename en breng in deze plaats een bezoek aan de Installatie & Elektro Vakbeurs 2019. Die staat dit jaar namelijk in het teken van de Installateur van de Toekomst met een drietal thema’s: Efficiënt werken, Duurzaamheid en Digitalisering.

Je maakt er kennis met exposanten die je kunnen helpen met jouw uitdagingen. Ook kun je er leerzame lezingen, kennissessies en workshops bijwonen. Zo ben je na een bezoekje in één klap weer helemaal up-to-date. Nog energie over? Breng dan een bezoekje aan de Tool Experience en leer meer over veilig en efficiënt werken. Liever een goed gesprek over je de toekomst van je (loop)baan? In het Café van de Toekomst kun je jouw ei kwijt onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Interesse? Meer informatie en kaarten voor dit evenement vind je op Installateurvdtoekomst.nl.

 

VANTHUL helpt je om van installateur naar adviseur te komen

Ben je werkzaam als installateur? En zie jij ook om je heen bij collega’s en in het werkveld dat de inhoudelijke kant van dit vak verandert en wil jij daar ook op inspelen? VANTHUL kan je daarbij helpen met praktisch advies, toegespitst op jouw situatie, aangezien we gespecialiseerd zijn in de installatiebranche.

Gerelateerde Artikelen

Share: