We maken gebruik van cookies

Accepteer

Waarom strategie geen vaag begrip is!

Lees het hele bericht en klik nog niet weg bij het lezen van de volgende woorden:

  • strategie
  • visie
  • missie

Voor de meeste ondernemers in de elektrotechniek zijn het vage termen. Ze zijn misschien ooit wel eens beschreven voor een ondernemingsplan voor de bank.

Waar staat je bedrijf nu en waar wil je het naartoe hebben gebracht over 10 jaar? Maar wat heeft jouw onderneming concreet te bieden voor nieuwe medewerkers?

Om succesvol te kunnen werven is het belangrijk om duidelijkheid te scheppen.

Je moet loepzuiver hebben waar jij en de onderneming naartoe gaan, wat voor mensen je zoekt en wat je van ze verwacht. Maar ook over welke kansen nieuwe medewerkers hebben. Mogen ze opleidingen volgen? Kunnen ze zichzelf opwerken?

Tot waar zouden ze zich in 3 jaar kunnen ontwikkelen? En in 5 of 10 jaar? Hoe sluit dat aan bij de ondernemingsdoelstellingen?

Het is geen wonder dat veel installatiebedrijven worstelen met het vinden van goede mensen. De mensen die nu van de opleiding afkomen, hebben veel meer kansen bij andere mooie ondernemingen.

Als je zelf al niet duidelijk bent over waar je voor staat, hoe kun je dit dan overbrengen naar je (nieuwe) medewerkers? Hoe kun je talenten aantrekken? En hoe kun je ze ooit behouden?

Leer hoe je je doelstellingen bepaalt, hoe je duidelijk wordt over de doelstellingen en hoe je dit gebruikt om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken en de juiste mensen aan te trekken op 24 september 2021 bij Nooit Meer Personeelstekort: https://www.vanthuladviseurs.nl/nooit-meer-personeelstekort-congres/

 

Share: