We maken gebruik van cookies

Accepteer

Werkkostenregeling voor werknemers

Werkkostenregeling (WKR)

De werkkostenregeling vervangt alle verschillende regels en wetten rondom de vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers, en bundelt deze in één collectieve regeling. Het is een versimpeling, maar natuurlijk brengt het voor u als werkgever in de eerste instantie een hoop papierwerk en zorgen met zich mee. Al sinds 2011 kunt u met uw bedrijf gebruikmaken van de werkkostenregeling, maar de verplichte invoering van de WKR is ingegaan op 1 januari 2015.

De vrije ruimte is de ruimte die u hebt om uw werknemers vergoedingen en verstrekkingen te doen. Deze is bepaald op  1,2% van de totale fiscale loonsom van uw bedrijf. Het is belangrijk om als werkgever binnen dit percentage te blijven. Wanneer u hierboven toch nog uitgaven doet aan vergoedingen en verstrekkingen,  betaalt u een eindheffing van 80% aan de Belastingdienst. Omdat het bij veel bedrijven onduidelijk is,  welk bedrag de vrije ruimte bedraagt, laten veel werkgevers geld liggen, zegt Gerd van’t Hul. Veel managers zijn huiverig om de vrije ruimte in de werkkostenregeling volledig te benutten.

Men heeft geen idee waar het budget allemaal voor nodig is en is soms zelfs in de veronderstelling dat alle vergoedingen en verstrekkingen zelf betaald moeten worden. En dat is spijtig.

Heeft u vragen over de WKR of wilt u een gesprek over uw onderneming? Bel Gerd van’t Hul. www.vanthul.nl/wkr. Of bel 0297- 23 17 17.

Share: