We maken gebruik van cookies

Accepteer

Wetten en regelgeving installatiebedrijf

De installatiebranche verandert voortdurend. Als ondernemer wordt van je verwacht dat je op de hoogte bent en blijft van deze veranderingen.

Dat terwijl je het eigenlijk al druk genoeg hebt met je dagelijkse werkzaamheden. Hoe blijf je op de hoogte van de nieuwste wetten en regelgeving voor installatiebedrijven? Wij vertellen het je.

Regels Klimaatakkoord van belang voor installateurs

Wetten en regelgeving voor een installatiebedrijf zijn op dit moment actueler dan ooit. Het meest recente voorbeeld is het Klimaatakkoord. De verduurzaming van Nederland en de hoeveelheid werk voor installateurs gaan vrijwel hand in hand: hoe duurzamer Nederland wordt, hoe meer werk er is voor installateurs. Maar de installatie van al die warmtepompen en andere klimaatvriendelijke apparatuur moet wel aan bepaalde eisen voldoen. Het is dus van groot belang dat je af weet van de nieuwste regels.

Nieuwe wet normen ventilatiesystemen

Een ander voorbeeld is de nieuwe norm voor de ventilatie van gebouwen, de NEN 1087. Er zijn allerlei nieuwe of verbeterde normen vastgesteld. Die gelden bijvoorbeeld voor de ventilatiecapaciteit, de inrichting van een voorziening voor luchtverversing en het functioneren van een ventilatiesysteem. Als je je als installatiebedrijf bezighoudt met ventilatiesystemen, dan is dit onmisbare informatie.

Wet- en regelgeving stopt niet bij de grens: invloed van brexit

Helaas stopt wet- en regelgeving niet bij de grens. Het bekendste voorbeeld van de laatste tijd is de brexit. De brexit, wat heeft die dan met installatiebedrijven te maken, vraag je je nu misschien af. Als je regelmatig goederen van de Britten afneemt, dan raakt het jouw bedrijf zeker. Na de brexit moet je namelijk steeds aangifte doen en btw betalen bij de douane. Dat geldt voor elke keer dat je goederen invoert vanuit het Verenigd Koninkrijk. Dat is een hele administratie die je er als bedrijf ineens bij krijgt.

Wetten en regelgeving installatiebedrijf: tijdrovend, maar van groot belang

De voorgaande voorbeelden laten zien dat wetten en regelgeving voor installatiebedrijven heel belangrijk zijn. Het zijn tenslotte de kaders waarbinnen installateurs hun werk moeten uitvoeren. Maar het is natuurlijk erg tijdrovend om als ondernemer al die wetten door te spitten. Je houdt jezelf nu eenmaal liever bezig met je dagelijkse werkzaamheden. Dat begrijpen wij helemaal.

Wij zijn graag jouw adviseur

Die wetten en regelgeving voor installatiebedrijven mogen dan tijdrovend en ingewikkeld zijn, ze zijn ook onmisbaar om je werk op een correcte manier uit te voeren. Heb je behoefte aan wat hulp op dat gebied? Hou je je liever bezig met je bedrijf in plaats van met wetten en regels? VANTHUL is graag jouw betrouwbare partner. Onze adviseurs, fiscalisten en accountants zijn gespecialiseerd in de installatiebranche. Daardoor kunnen wij je heel gericht adviseren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent wetten en regelgeving voor installatiebedrijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Gerelateerde Artikelen

Share: